28 [AUG 19] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 28 august 2019

Metoda „Şmen” revine la Buzău. Cine i-a căzut victimă

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2578 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Metoda de înșelăciune ”Șmen” revine la Buzău iar victimă i-a căzut un râmnicean. S-a întâmplat pe 20 august iar suspectul a fost prins acum, fiind vorba despre un ilfovean de 40 de ani, care a înșelat, în același mod,  diverse persoane și în județul Bacău.

Faptele au fost sesizate Poliţiei marţi după-amiază de către angajatul firmei păgubite, prejudiciul fiind de 500 de lei.
Din discuţiile purtate cu reclamantul s-a stabilit că bănuitul a folosit ca mod de operare metoda „şmen”. Ilfoveanul a intrat în sediul societăţii comerciale sub pretextul că doreşte să schimbe două bancnote de 500 de lei. După ce angajatul l-a ajutat schimbându-i suma în 10 bancnote de 50 lei şi 50 de bancnote de 10 lei, bărbatul s-a răzgândit, arătându-se nemulţumit de faptul că a primit şi bancnote de 10 lei, aşa că a susţinut că refuză să mai facă schimbul. În momentul în care a restituit banii angajatului, i-a distras atenţia acestuia şi i-a reţinut cele 10 bancnote de 50 de lei de la sfârşitul teancului.
Păgubitul a realizat că a fost înşelat abia în momentul în care a numărat banii primiţi, însă ilfoveanul plecase deja.
Prejudiciul a fost recuperat integral, iar bărbatului i s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune.
De asemenea,  pe parcursul cercetărilor şi în baza colaborării cu poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, s-a stabilit că bărbatul este principalul bănuit şi în comiterea altor fapte similare săvârşite pe raza judeţului Bacău.
Cercetările sunt continuate de poliţiştii de investigaţii criminale râmniceni pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.Etichete: înşelăciune |  Buzău |  căzut |  Metoda |  revine |  victimă
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU