12 [IAN 15] ACTUALITATE Buzau
Luni, 12 ianuarie 2015

Meteoritul, confirmat de Agenţia Spaţială Română

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 1179 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Specialiştii au găsit explicaţia fenomenului spectaculos din noaptea de 6 spre 7 ianua­rie, când cerul a fost luminat puternic timp ce câteva secunde, după care s-a auzit o bubuitură. 

Din datele care au fost corelate până în momentul de faţă de către Agenţia Spaţială Română, luând legătura atât cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Observatorul Astronomic al Academiei Române precum şi cu ONG-ul Societatea Astronomică Română de Meteori, Agenţia confirmă că evenimentul a fost provocat de un meteoroit care a intrat în atmosfera Pământului. 

„Momentan nu se cunosc date foarte precise, un raport urmând a fi realizat în zilele care urmează. Din informaţiile de până acum, putem estima că fenomenul s-a produs la o altitudine între 50-70 km, de la est la vest, deasupra zonei dintre Bucureşti şi Vrancea. Acest fenomen este unul comun, doar în noaptea trecută au fost monitorizaţi cu aproximaţie 30 de meteori similari pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, singura ţară din lume care are un sistem de monitorizare în funcţiune”, a declarat Marius-Ioan Piso, Preşedintele Agenţiei Spaţiale Române.
Etichete: astronomic |  buzau |  fenomen |  focsani |  meteorit
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU