Curs valutar:
4.7287
4.1834
20 iunie 2019 Ultimul update: 22:03
11 [SEP 18] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 11 septembrie 2018

Megaoperaţiune DIICOT | Reţea de traficanţi de heroină destructurată

Elena Petre alte articole de Elena Petre
1 vot 2071 vizualizari 1 comentariu redactie@focustv.ro

O grupare condusă de doi cetăţeni iranieni, care coordona peste 50% din piaţa ilicită a traficului de heroină din Bucureşti, a fost destructurată de polițiști în urma unor descinderi care au avut loc în mai multe locații, inclusiv în Buzău.

4 dintre membrii grupării au fost reţinuţi.

Poliţiştii din Capitală, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au făcut ieri 13 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Buzău, la o grupare specializată în trafic de droguri de mare risc. De asemenea, au fost puse în executare 7 mandate de aducere. 

Gruparea era formată din 7 persoane, cetățeni iranieni, turci dar şi români. Lideri erau doi cetățeni iraniani, de 49 și 51 de ani, care locuiau în Capitală. Fiecare membru al grupării avea rolul său prestabilit. Aceștia procurau droguri de pe teritoriul Iranului pe care le transportau în România prin Turcia. Astfel, gruparea respectivă ar fi adus în țară importante cantităţi de heroină, de ordinul zecilor de kilograme. De altfel, spun anchetatorii, grupul respectiv ar fi coordonat, în proporție de 50-60%, piața neagră a traficului de heroină din București, fiind cea mai importanta rețea de trafic de heroină care ar fi acționat în Capitală. 

În timpul perchezițiilor derulate în București, Ilfov dar și în Buzău, anchetatorii au descoperit sute de grame de droguri dar și sume importante de bani. Polițiștii au ridicat 800 de grame de heroină, 50 de grame de cocaină, peste 3.000 de euro, 770 de lire sterline, 300 de dolari dar și 15.200 de lei. Totodată, au fost indisponibilizate 9 autoturisme şi 25 de telefoane mobile.

4 indivizi au fost reținuți, urmînd a fi prezentați Tribunalului București, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.Etichete: destructurată |  DIICOT |  heroină |  Megaoperaţiune |  Reţea |  traficanţi
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Elena
11 septembrie 2018
hmmmmmm...era o directoare de liceu care s a văitat unei ziariste că ,,ne isterizăm cu drogurile...că sunt povești...că facem acuzații nefondate,,!


Ultima ora

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU