18 [MAR 20] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 18 martie 2020

Medika TV: Ce se întâmplă cu tradiția Luminii Sfinte de la Ierusalim

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
1 vot 2057 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Tradiția aducerii luminii sfinte de la Ierusalim, de Paște, este pe cale de a nu mai putea fi respectată din cauza pandemiei de coronavirus care a lovit lumea întreagă.
Prezent marți seară în studioul Medika Tv, la emisiunea Medika Special, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a dezvăluit că deși lucrurile nu sunt clar stabilite, există posibilitatea, destul de mare, de a nu mai putea fi adusă Lumina sfântă de la Ierusalim, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani, de Paște.
Într-un astfel de scenariu, credincioșii vor primi Lumina sfântă de la preoții noștri, din altarul locașurilor de cult.

”Nu știu ce se va decide la Ierusalim cu slujba de Înviere. Nu știm dacă la Ierusalim va avea loc această slujbă cu oameni în biserică, dar vom afla. Nu cred că se va mai aduce lumina sfântă de la Ierusalim la București, devine din ce în ce mai probabil acest scenariu. Ce facem? În noaptea de Înviere vom primi Lumina sfântă așa cum o primeam și înainte de a fi adusă de la Ierusalim, de la preoții noștri, din biserică. E vorba de lumina aprinsă în sfintele altare. (..)Lumina sfântă e aceeași Lumină sfântă în orice biserică, nu trebuie să fie neapărat cea de la Ierusalim. Cred că se va decide strict local, însă nu vă pot spune nimic oficial acum. Eparhiile vor transmite fiecărei parohii din interior cum să procedeze, nu există un plan oficial întocmit pentru noaptea de Înviere. Cu sau fără credincioși în biserică, slujba de înviere va fi oficiată, liturghia nu poate fi întreruptă. Poate fi oficiată de către preot şi de cei care dau răspunsurile de la strană.”, a declarat Vasile Bănescu la Medika Tv.
Mai multe detalii, puteți citi AICI 


Etichete: întâmplă |  Ierusalim |  Luminii |  Medika |  Sfinte |  tradiția
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU