26 [SEP 19] ACTUALITATE Buzau
Joi, 26 septembrie 2019

Medicii: Părinți, nu vă bombardați copiii cu suplimente pentru creşterea imunităţii!

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 2830 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

A început sezonul virozelor respiratorii, iar de departe cei mai expuși sunt copiii. Tocmai ca să nu mai răcească atât de des, unii părinți le dau copiilor suplimente pentru creșterea imnunității. O practică greșită spun medicii pediatri care le recomandă mai degrabă un set de analize înainte de intrarea în colectivitate și o creștere a imunității bazată pe o alimentație sănătoasă. O lecții pe care unii părinți și-au însușit-o deja și au renunțat să le mai dea copiilor siropuri pentru creșterea imunității după ce au constatat că micuților le e mai bine fără ele.

Începerea  școlii a devenit sinonimă cu startul sezonului virozelor respiratorii, așa că pentru a ține departe răcelile , unii părinți apelează la ajutorul unor suplimente pentru a le întări copiilor sistemul imunitar. În cele mai multe cazuri, siropurile sunt luate fără recomandarea medicului și administrate după ureche. Practica este considerată a fi greșită, iar medicii pediatri recomandă mai degrabă efectuarea unui set de analize prin care să se constate dacă micuțul are anemie, sau mai grav rahitism. Abia în astfel de situații, medicul ar putea recomanda produse pentru creșterea imunității.
„ La vârsta de un an – atunci îi faci practic o evaluare și vezi dacă el este anemic. Aici este problema: trebuie să corectăm anemia, rahitismul. Mai ales dacă ei intră în colectivitate, la 2-3 ani, trebuie să corectăm anemia și asta corectăm! Dacă nu este anemic copilul și este dezvoltat normal, insistăm tot mai mult pe o alimentație naturală, cât mai sănătoasă.”, spune medicul Gina Anica, de la Spitalul Județean Buzău.
În cazul în care copilul este sănătos, atunci cel mai mult l-ar ajuta o alimentație echilibrată, bazată pe produse naturale.
“ Toate siropurile sunt sintetice! Mai bine le dăm fructe, legume, care, ouă, brânzeturi dintr-o sursă cunoscută și cât mai naturală, decât să îi îndopăm cu siropuri din astea, care le pot da tulburări digestive.”, adaugă același medic pediatru.
Deși sunt și mulți părinți pentru care nu țin cont de aceste sfaturi, sunt și alții care au învățat lecția deși recunosc că aveau obiceiul să apeleze la produse de imunitate în perioada de toamnă și primăvară.
Pentru majoritatea părinților, vaccinul antigripal dar și leacurile învățate în vremea copilăriei sunt cele mai sănătoase practici cu ajutorul cărora țin răcelile la distanță de copiii .
Primele doze de vaccin antigripal au ajuns deja în regiune, dar acestea vor fi folosite în primul rând pentru imunizarea medicilor și asistenților. Autoritățile de sănătate publică spun că în câteva zile serul antigripal va ajunge și în cabinetele medicilor de familie.Etichete: bombardați |  copiii |  creşterea |  imunităţii |  Medicii |  pentru |  Părinți |  suplimente
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU