20 [DEC 18] ACTUALITATE Buzau
Joi, 20 decembrie 2018

Marile mistere! Cum au dispărut oile şi nucii

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 1771 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

De cîteva săptămîni două familii de gospodari din judeţul Buzău încearcă să afle cine le-a produs pagube imense. Este vorba despre nişte cetateni  din Pietroasele carora, în noaptea de 12 spre 13 noiembrie li s-au furat din miniferma amenajată în apropierea casei 120 de oi şi 80 de capre, respectiv o familia din Mărăcineni căreia, tot peste noapte, li s-a distrus o livadă cu 60 de nuci.

Atît animalele cît şi arborii au dispărut fără urmă, iar oamenii legii, deşi au deschis dosare penale, în ambele cauze,  n-au reuşit să lămurească speţele. În cazul de la Mărăcineni, păgubaşii au încercat şi pe cont propriu să ia urma hoţilor, au dat declaraţii peste declaraţii, dar anchetatorii par să bată pasul pe loc. Identic, aproape, stau lucrurile şi în cazul furtului de animale de la Pietroasele. Păgubaşii au luat investigaţiile pe cont propriu, au bătut judeţul în lung şi-n lat, au anunţat că au suspiciuni că animalele lor ar fi ajuns la o fermă a unor localnici din Boldu, dar, cercetările ulterioare ale Poliţiei au infirmat această pistă după ce, spun cei de la I.P.J. Buzău, s-au făcut demersurile necesare.
Cercetările continuă
De altfel, prin intermediul Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Buzău s-a transmis că anchetele continuă dar ca , deocamdată, nu a apărut nimic nou în cele două dosare. În tot acest timp, păgubaşii sînt din ce în ce mai sceptici că în dosarele lor se va face lumină. Timpul trece, urmele lăsate de hoţi, atîtea cîte s-au dibuit, încep să se piardă, natural, astfel că familia din Mărăcineni a anunţat public că oferă recompensă celui sau celor care i-ar putea ajuta să afle ce s-a întîmplat cu animalele lor. Deocamdată, rămîn cu paguba şi cu simţămîntul că statul român, prin instituţiile sale, nu-i în stare să facă lumină.Etichete: dispărut |  Marile |  mistere |  nucii
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU