Curs valutar:
4.7205
4.1484
25 iunie 2019 Ultimul update: 21:56
28 [DEC 18] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 28 decembrie 2018

Management japonez în toate societățile din subordinea Primăriei

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
6 voturi 1941 vizualizari 0 comentarii

Societățile din subordinea Primăriei Buzău vor avea management japonez. Anunțul a fost făcut chiar de primarul Constantin Toma care a decis ca sistemul Kaizen  să fie implementat și în societățile Urbis, Transbus și Compania de Apă. Decizia vine în urma rezultatelor bune  obținute în Primăria Buzău odată cu aplicarea acestei metode de performanță.
 
Metoda Kaizen se bazează pe implicarea activă a tuturor angajaților dintr-o unitate, indiferent de ierarhie, organizare și disciplină, reguli care au atras imediat atenția și primarului municipiului Buzău, Constantin Toma, când s-a văzut cu aproape jumătate din posturi neocupate în administrația locală. Așa că, începând din toamna anului 2017, întreaga activitate din Palatul Comunal  se desfășoară urmând principiile Kaizen. Și rezultatele nu au întârziat să apară. După mai bine de un an de implementare a filozofiei japoneze, edilul a tras linie și a constatat că economia în timp făcută a fost de 154 de ani.
 
„Până la 1 decembrie, avem o economie prin aplicarea kaizenului,  de peste 154 de ani, o economie de timp pentru buzoieni, prin micșorarea între 30% și 90%  asupra tuturor proceselor prin care se elaborau documente pentru cetățenii Buzăului, plus aici i-am rugat să încercăm să ducem și la un alt indicator, să obținem și un alt indicator, respectiv un indicator legat de economiile în bani. ", a declarat edilul-sef al orașului Buzău, Constantin Toma.
 
Practic, cei 154 de ani înseamnă timp de așteptare mai puțin în fața ghișeelor funcționarilor care eliberează avize, autorizații sau alte documente, cum ar fi o dovadă a radierii autoturismului care acum poate fi obținută de proprietar în doar câteva ore față de trei zile cât era înaintea aplicării Kaizen. Aceste rezultate l-au determinat pe primarul Constantin Toma să aplice același management și în societățile din subordinea Primăriei, iar primele pe listă sunt Urbis, Tranbus și Compania de Apă.
 
„Anul viitor vom introduce în trei companii, vom începe să implementăm sistemul Kaizen pentru că mișcându-se lucrurile aici mai bine, nu avem trasabilitate dincolo și îngropăm și Urbis-ul, de exemplu, în comerț și ei nu sunt în stare să le proceseze la timp. Că este un crater în asfalt, că este îngrijirea unui spațiu verde... Deci avem deja un anume blocaj pe treaba asta.", a mai spus Constantin Toma.
 
Prima societate în care a început aplicarea sistemului Kaizen este Compania de Apă, odată cu numirea Simonei Săvulescu în funcția de director adjunct interimar și mai apoi director general interimar. Prin implementarea sistemului Kaiezen se urmărește îmbunatățirea productivității, reducerea costurilor, reducerea defectelor de calitate și reducerea timpului în prestarea serviciilor către cetățeni.


Etichete: japonez |  Management |  Primăriei |  societățile |  subordinea |  toate
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 5   -4

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU