08 [NOV 19] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 08 noiembrie 2019

Magie pe globuri de Crăciun VIDEO

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 2647 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

 Chipul îmbujorat, ochii mari și zâmbetul larg de copil dau viață ornamentelor pictate de o buzoiancă, ce propune pentru acest Crăciun globulețe cu fes. Ideea inedită a strâns imediat sute de comenzi, așa că artista, care face totul manual,  a fost nevoită să lucreze ornamentele pentru sărbătorile de iarnă  încă de la sfârșitul verii. Majoritatea globulețelor au fost déjà livrate, însă artista lucrează în continuare la comenzile venite pe ultima sută de metri. La fel de aglomerat este acum și în atelierul de unde, în câteva săptămâni, vor pleca zeci de aranjamente florale. Alături de scorțișoară, lumânare roșie și fundiță aurie, ornamentele de anul acesta conțin 
lavandă mov, pentru o notă de unicitate și parfum.

Chipuri îmbujorate, zâmbitoare și cu ochii mari, care dau viață ornamentelor create de Camelia Bisoceanu. Globuțele cu fes, așa cum le-a numit artista, sunt noutatea cu care buzoianca își face loc pe piața oranamentelor hand made. Pictează de când se știe, însă în urmă cu șapte ani, după ce a adus pe lume o fetiță, a simțit inspirația pentru a crea și globulețe.
A pictat sute de globulețe, iar cele cu fes au devenit, în timp, vedetele din bradul de Crăciun.  Chipurile mici sunt extrem de migăloase, așa că artista începe pregătirile pentru realizarea ornamentelor de Crăciun de la sfârșitul verii. Comenzile curg, iar anul acesta globulețe cu fes au ajuns până în Norvegia.
Întotdeauna am lucrat cu cel puțin o lună-două înainte de decembrie și s-a mărit perioada începând din august. Deci, începând din august-septembrie prietenii, cunoscuții își făceau liste pentru prieteni, pentru familie, pentru profesori, cu cadouri – personalizate, bineînțeles – nu numai globulețe, ci și cu ornamente de brad. Am avut prieteni care s-au mutat acolo și atunci, chiar dacă e distanța mare, am avut pentru Norvegia, pentru Germania, care, chiar dacă au plecat din țară, au vrut neapărat decorațiuni cu specific românesc.” a declarat Camelia Bisoceanu, artist hand-made.
Primele comenzi au fost déjà onorate, însă în micul atelier improvizat la masa din bucătărie este în continuare mult de lucru. Mai sunt de pictat căni cu peisaje de iarnă, lumânări sau mici tablouri, care au fost cerute de clienții ce vor să ofere un cadou unic de Crăciun.
La fel de aglomerat este și în atelierul de unde peste câteva săptămâni vor pleca la târgul de Crăciun sute de aranjamente florale.  Carmen Nuță lucrează aproape fără oprire. Din mâinile ei ies adevărate minunății, care impresionează prin simplitate și naturalețe.  Pentru culoare și o notă de parfum, Carmen a adaugat câteva fire de lavandă mov.
Sunt deosebite, dar si foarte căutate, asa că artista a început să lucreze déjà de câteva săptămâni, astfel încât, până la Crăciun, să poată onora toate comenzile.
„Am început să lucrăm acum aproximativ o lună, pentru că sunt destul de migăloase de făcut - până ajunge să ia naștere un aranjament complet trebuie aranjat fiecare element - și trebuie luat din timp, pentru a putea fi gata și a ne onora comenzile.” a declarat Carmen Nuță, artist hand-made. 
Pe lângă ornamentele de lavandă, Carmen Nuță realizează și aranjamente rustice , pe lemn sau scoarță de copac, ale căror prețuri pornesc de la 30 de lei.


Etichete: Crăciun |  globuri |  Magie
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU