30 [MAI 18] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 30 mai 2018

Locuri de parcare, licitate din orgoliu

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
3 voturi 4199 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Necesitatea unui loc de parcare a fost transformată într-o demonstrație de orgoliu. În fața concurenței, unii buzoieni au ajuns să promită că vor plăti sume colosale pentru un spațiu liber în care să-și mașina. Un exemplu a venit azi, când un loc de parcare a fost atribuit pentru suma de 2.000 de lei pe an. Deși la prima vedere situația pare să arate disperarea unora pentru a fi siguri că au loc de parcare, în realitate în parcarea respectivă, după ședința publică de atribuire, a mai rămas un loc liber. O situație similară a fost înregistrată anul trecut în cartierul Micro 5, cînd un buzoian s-a arătat dispus să plătească 2000 de lei pentru un loc de parcare. El nu a încheiat însă contract și nu a mai ajuns cu banii la primărie, așa că locul respective a fost declarat vacant în cele din urmă și atribuit cu 90 de lei.

De 22 de ori mai scump.adica 2000 de lei, atât a ajuns să coste un loc de parcare în municipiul Buzău într-o parcare rezidențială, din cartieurl Micro 14, la blocul 17. Suma este una colosală în condițiile în care prețul de atribuire perceput de Primărie este de doar 90 de lei. Cum este posibil ca cineva să fie dispus că plătească atîția bani? Din orgoliu. Cel puțin aceasta este explicația autorităților locale care organizează licitațiile publice de atribuire a parcărilor și care nu fac altceva decât să lase proprietarii să-și „achiziționeze ce spații doresc. Situația a fost nregistrată astăzi, și în ciuda prețului uluitor la care s-a ajuns în urma licitației, după ședința publică, în aceeași parcare , a mai rămas un loc liber,explica Ionuț Apostu, viceprimarul municipiului Buzău
Situațiile de acest gen nu sunt o raritate. Anul trecut, la o licitație publică, un loc de parcare din cartierul Micro 5 a fost disputat de doi vecini. Suma de atribuire a ajuns aproape 2.000 de lei, bani pe care cel care a câștigat licitația nu i-a mai plătit. Astfel, contracandidatul său a luat locul de parcare respectiv cu 90 de lei pe an,mai spune vicele Ionut Apostu.

Până în acest moment, la Buzău au fost atribuite 1100 de locuri de parcare, iar în oeste 90% dintre cazuri, prețul de concesionare a fost de 90 de lei pe an. În cazul în care un loc este dorit de mai mulți locatari, atunci se ajunge la o licitație publică. Anul trecut, cel mai scump loc de parcare atribuit de municipalitate a costat 670 de lei.

Etichete: licitate |  Locuri |  orgoliu |  parcare
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 2   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU