09 [AUG 16] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 09 august 2016

Locul de joacă de pe strada Democraţiei, cel mai modern din oraş

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 2256 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Pinochio, Albă ca Zăpada, Minionii şi Prinţesa Sofia vor fi partenerii de joacă ai micuţilor care îşi vor petrece timpul liber în parcul de pe strada Democraţiei. Modernizarea a luat sfîrşit, şi ieri, locul de joacă a fost inaugurat în prezenţa zecilor de copii încîntaţi de noul spaţiu. Leagănele, toboganele, balansorele şi mai ales desenul care le animează parcul au fost îndelung lăudate atît de copii cît şi de părinţii care nu trebuie să-şi mai facă griji pentru siguranţa micuţilor. Întreaga suprafaţă a parcului a fost acoperită cu tartan, iar locul de joacă îngrădit cu un gărduleţ din lemn. Şi primarul Constantin Toma, prezent la inaugurare, a fost încîntat de rezultatul final şi a promis că va cuprinde în buget banii necesari pentru modernizarea tuturor spaţiilor de joacă din municipiul Buzău.   
Parcul „Disney”, complet modernizat
Şi l-au dorit, iar visul lor a devenit realitate. Vechiul loc de joacă de pe strada Democraţiei, construit în urmă cu aproximativ 60 de ani, a fost modernizat. Mormanele de fiare în care se transformase toboganele şi leagănele de altădată au fost înlocuite cu mobilier nou, frumos colorat şi mai ales sigur pentru micuţi.  Parcul „Disney” aşa cum a fost numit noul spaţiu a primit doar cuvinte de laudă din partea vizitatorilor.Cei mai încîntaţi de locul în care de acum îşi vor petrece timpul liber au fost copiii. Imediat ce au putut intra în noul parc micuţii au sărit pe tobogane, s-au aşezat în leagăne şi abia dacă şi-au putut dezlipi privirea de la personajele îndrăgite din desene animate care de acum le ţin companie şi atunci cînd nu sunt în faţa televizorului. Asta pentru că peretele blocului dinspre parc a fost pictat de mai mulţi profesori şi elevi ai Liceul de Artă “ Margareta Sterian” în cadrul proiectului „Fantezia Copiilor”.

Urmează altele

Acesta nu va ră­mîne singurul loc în care micuţii se pot juca în siguranţă, primarul Constantin  Toma a promis că alte 40 de parcuri vor fi reabilitate.  „În oraş au fost identificate 40 de astfel de locuri, am zis să facem un model, să vedem dacă place. Sperăm să facem astfel de locuri de joacă în tot oraşul, în funcţie de banii pe care i-am prevăzut şi în buget. În funcţie de specificul zonei, ne vom adapta astfel încît să cheltuim cît mai puţini bani, dar asta, fără a face rabat de la calitate”, a declarat Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.
De modernizarea parcului de pe strada Democraţiei s-a ocupat firma de salubrizare din oraş, iar costul total al lucrării s-a ridicat la cîteva zeci de mii de lei. „O să mai facem astfel de locuri. Prin contractul pe care îl avem cu Consiliul Local, avem o sumă de bani alocată şi vom mai face  anul acesta încă vreo 3-4 ca acesta. Cred că anul acesta putem să le facem.“  Locurile de joacă dintre blocuri au devenit un adevărat pericol pentru copii. Disperate de situaţia în care se află spaţiilor în care îşi duc micuţii, mămicile din Buzău au lansat chiar şi o petiţie online prin care au cerut autorităţilor amenajarea unor parcuri sigure şi moderne.  Etichete: Democraţiei |  joacă |  Locul |  modern |  strada
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU