Curs valutar:
4.6605
4.1120
12 decembrie 2018 Ultimul update: 09:26


09 [MAR 18] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 09 martie 2018

Localități cu risc de inundații, sub monitorizare

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1655 vizualizari 0 comentarii

Chiar dacă a fost o iarnă săracă în precipitații, încălzirea vremii, în ultimele două zile, poate provoca creșteri de debite, în zonele mai înalte ale județului Buzău, așa cum s-a întîmplat, cu două nopți în urmă, în localitatea buzoiană Pardoși. 

Omătul care a început să se topească a umflat apa Câlnăului și a inundat drumul județean care leagă comunele Pardoși și Murgești. Apa de pe șosea a ajuns să măsoare până la un metru, pentru ca, în cîteva ore, nivelul să se reducă la 20-30 de centimetri. Din cauza noroaielor și a riscului ca mașinile mici să se împotmolească, autoritățile locale au închis șoseaua în noaptea de miercuri spre joi.

Deși lucrurile au revenit, între timp, la normal, autoritățile locale avertizează că un pod aflat în aval de rîul Câlnău este în pericol. Specialiștii Biroului Tehnic din Consiliul Județean au mers în zonă și au ajuns la concluzia că reabilitarea șoselei județene este soluția care va împiedica producerea de noi inundații. 

”Din cauza celor de la ANIF care au amenajat o perdea de rătinișuri în albia majoră a râului, au fost inundațiile de miercuri noaptea. Ieri au intervenit cei de la Drumuri Județene, acum se poate circula. Am înțeles că există o licitație în desfășurare pentru modernizarea DJ 220 Murgești-Buda.” a declarat primarul din Pardoși Nicușor Ștefan. 


Primarii din localitățile de munte, unde precipitațiile au fost mai inseminate, au fost avertizați să monitorizeze efectele topirii zăpezii și să anunțe de îndată eventualele riscuri Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

10 dec 2018 [22:17]  PUBLICITATE BUZAU

(P) Primăria Municipiului Buzău - ANUNŢ PUBLIC nr. 37204 / 10.12.2018

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BUZĂU[...]
254 vizualizari Citeste tot
10 dec 2018 [22:13]  PUBLICITATE BUZAU

(P) DISPOZIŢIE Nr.359 privind convocarea Consiliului judeţean în şedinţă ordinară

ROMÂNIA CONSILIUL JUDEŢEAN BUZĂU[...]
145 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU