Curs valutar:
4.6605
4.1120
12 decembrie 2018 Ultimul update: 09:26


12 [IAN 18] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 12 ianuarie 2018

La Buzău au inflorit narcisele

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 1609 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Vremea caldă a grăbit evoluția florilor plantate în această toamnă. Au vrut să fie cu un pas înaintea naturii, însă vremea caldă le-a dat planurile peste cap. Florile ale căror bulbi au fost plantați de Primăria Buzău în toamna anului trecut au început deja să răsară. Un lucru neașteptat dar nu și anormal. Deși plantele ar fi trebuit să iasă din pămînt abia în primăvară, vremea neobișnuit de caldă din această iarnă a grăbit răsărirea florilor. Chiar și așa, specialiștii spun că nu vor fi probleme, iar Buzăul va avea în luna martie o feerie de flori în nuanțe cît mai variate. Au fost plantați aproape un milion de bulbi, în tot orașul, adică cel mai mare număr de pînă acum.
Specialiștii sînt optimiști
Aproape două luni au muncit pentru a pune în pămînt bulbii florilor care vor înfrumuseța orașul în aceasta primăvară. Au făcut totul ca la carte, au aplicat tratamente, iar florile au fost plantate în funcție de culori, după schițe făcute mai întîi pe hîrtie. Cu alte cuvinte, Buzăul să arate așa cum nu a fost niciodată. Însă, planurile specialiștilor de la Urbis Serv, societatea din subordinea Primăriei Buzău, care are grijă de spațiile verzi din oraș,  par a fi date peste cap de vremea neobișnut de caldă din această iarnă.   Florile plantate la sfîrșit de septembrie au început să răsară, ceea ce ar putea face ca odată cu venirea frigului să înghețe. Lucru care însă este exlus de specialiștii de la spații verzi, care sînt de părere că plantele vor rezista schimbărilor climatice.

Va fi o feerie

Mai mult decît atît, Buzăul va arăta în această primăvară cum nu a fost niciodată pînă acum. Și asta pentru că, pentru prima dată au fost sădiți un milion de bulbi, de diferite soiuri de flori, cu o varietate mare de culori. În acest an, toate scuarile, în rondurile și parcurile din oraș au fost înfrumusețate cu flori care vor arată petalele începînd cu luna martie. Timp de cîteva săptămîni, Buzăul va fi îmbrăcat într-o varietate de culori de la alb narciselor pînă la roșul puternic al lalelor sau albastrul violetelor.Etichete: Buzău |  inflorit |  narcisele
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

10 dec 2018 [22:17]  PUBLICITATE BUZAU

(P) Primăria Municipiului Buzău - ANUNŢ PUBLIC nr. 37204 / 10.12.2018

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BUZĂU[...]
254 vizualizari Citeste tot
10 dec 2018 [22:13]  PUBLICITATE BUZAU

(P) DISPOZIŢIE Nr.359 privind convocarea Consiliului judeţean în şedinţă ordinară

ROMÂNIA CONSILIUL JUDEŢEAN BUZĂU[...]
145 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU