21 [OCT 17] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 21 octombrie 2017

Jumătate din locurile de joacă, pericol pentru copii

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
0 voturi 987 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro

Ceea ce pentru părinţi era o certitudine, a devenit acum o realitate confirmată şi de specialişti. Locurile de joacă din municipiul Buzău sînt nesigure şi pun în pericol viaţa copiilor. Este concluzia la care au ajuns inspectorii de la Protecţia Consumatorului, care au încheiat ieri controlul tematic început din primele zile ale lunii.

10 locuri de joacă vor fi desfiinţate
Echipele de inspectori au verificat toate cele 42 de spații de joacă existente pe raza municipiului Buzău, iar verdictul dat în urma controalelor nu a făcut altceva decît să confirme ceea părinții au reclamat în repetate rînduri şi anume că locurile de joacă din municipiul Buzău nu sînt sigure şi că oricînd copiii se pot accidenta grav. Circa jumătate dintre locurile de joacă ale oraşului le pun în pericol viața copiilor, astfel că  o parte dintre ele vor fi  desființate. Nici restul, care rămîn deschise nu sînt în stare perfectă. Doar şapte dintre ele au fost reabilitate de municipalitate, iar alte 11 au fost trecute pe lista investițiilor de reabilitare pentru acest an.

"Am efectuat un control care a vizat toate locurile de joacă din municipiile Buzău şi Rîmnicu Sărat. În municipiul Buzău, 7 au fost reabilitate, iar 11 sînt în curs de reabilitare. În schimb, 10 dintre ele vor fi închise de tot, deoarece sînt adevărat pericol pentru copii. Restul, care au probleme, dar nu vor fi închise, vor fi înconjurate cu bandă de atenţionare şi vom cere Primăriei municipiului Buzău să le reabiliteze.", a precizat Nicuşor Dinulescu, comisar șef OPC Buzău.

La Rîmnicu Sărat, aceleaşi probleme

Rezultatele controlului vor fi transmise şi autorităţilor locale, care trebuie ca în cel mai scurt timp să se conformeze şi să pună în aplicare măsurile dispuse de Protecţia Consumatorilor. Directorul OPC spune că a discutat amiabil cu reprezentanţii Primăriei pe tema locurilor de joacă şi că deocamdată nu se pune problema aplicării unei amenzi. Tot în această perioadă au fost verificate şi locurile de joacă din munici­piul Rm Sărat, iar concluziile au fost aceleaşi. Şi aici jumătate din spaţiile de joacă sînt nesi­gure, iar dacă Primăria nu le va reabilita, vor fi închise.Etichete: copii |  joacă |  Jumătate |  locurile |  pentru |  pericol
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU