06 [DEC 19] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 06 decembrie 2019

Județul Buzău este pregătit pentru iarnă. Dar nu peste tot!

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 2584 vizualizari 0 comentarii

La Buzău, una dintre zonele critice, în care an de an sunt probleme la prima ninsoare mai puternică, e neacoperită. Vorbim despre zona Râmnicu Sărat pentru care Consiliul Județean Buzău nu a încheiat până acum contract cu o firmă care să fie pregătită să intervină în caz de viscol și ninsori. Și asta pentru că nici o societate nu s-a arătat interesată să câștige contractul, astfel că autoritățile județene au fost nevoite să recurgă la o procedură de negociere directă. Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, spune că cel mai probabil contractul va fi încheiat la jumătatea săptămânii viitoare.  
”Nu este o întârziere din vina noastră, cei care s-au prezentat la licitație nu au avut oferte conforme, licitația nu a mai putut să dea un câștigător, atunci am folosit varianta selecției de oferte. Miercuri, cel târziu, se încheie contractul cu cel care are oferta cea mai bună. Chiar dacă erau probleme pe zona Râmnicului în această perioadă asiguram cu firmele din celelalte zone. Noi am respectat legalitatea. Dacă ofertele nu au fost conforme nu aveam cum să dăm un câștigator”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

În ceea ce privește restul județului, autoritățile dau asigurări că totul este pregătit: de la utilaje de deszăpezire, la material antiderapant.
Instituția Prefectului Buzău a efectuat în ultimele 10 zile controale la toate firmele care au rolul de a interveni în caz de viscol și ninsori anul acesta. Societatea Drumuri Naționale Buzău are 8 baze: Buzău, Cioranca, Râmnicu Sărat, Mărăcineni, Pogoanele, Siriu, Pătârlagele, Măgura. În toate aceste zone, sunt pregătite să intervină 33 de utilaje cu 4265 de tone de sare si nisip și 36 de tone de clorură de calciu.  Drumurile Județene sunt împărțite în 6 zone  Buzău Nord-Berca, Buzău Sud-Spătaru, Pogoanele, Vintilă Vodă-Mărăcineni, Șețu-Viperești, Rm. Sărat.  65 de utilaje ar trebui să intervină pe aceste zone, însă 14 nu sunt pentru că nu e încă finalizat contractul pe zona Râmnicu Sărat. De asemenea, sunt pregătite aproape 2 mii de tone de material antiderapant.
Dincolo de problema din zona Râmnicului pe care autoritățile promit că o vor rezolva săptămâna viitoare prin încheierea contractului cu o firmă care să asigure deszăpezire și pe acest tronson, mai e un punct nevralgic în județul Buzău. Vorbim despre localitatea Florica, acolo unde CNAIR a decis să monteze parapeți pe DN 2, soluție luată pentru fluidizarea traficului, dar care ar putea transforma acel punct într unul critic la prima ninsoare mai puternică.
Dacă sunt sau nu cu adevărat pregătite autoritățile se va vedea la timpul potrivit. Între timp ne bucurăm de o veste bună de la meteorologi. Iarna cu zăpadă și viscol mai întârzie o vreme. Meteorologii spun că temperaturile vor crește începând de vineri  și se va ajunge la maxime de 10 grade Celsius.Etichete: Buzău |  iarnă |  Județul |  pentru |  peste |  pregătit
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU