31 [IUL 19] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 31 iulie 2019

Jos cablurile de pe stâlpi!

Elena Petre alte articole de Elena Petre
1 vot 1520 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Autoritățile buzoiene și-au propus să facă ordine la acest capitol astfel încât cablurile inestetice care atârnă pe stâlpii din oraș, afectând imaginea municipiului, să fie așezate în canalizații subterane.
Un proiect de hotărâre care prevede regulamentul ce permite accesul firmelor care folosesc astfel de cabluri pe domeniul public a fost aprobat ieri de consilierii municipali. Regulamentul cuprinde normele privind etichetarea, întreținerea și introducerea în canalizații subterane a tuturor cablurilor.
Astfel, a subliniat viceprimarul Buzăului, Ionuț Apostu, firmele de telecomunicații și pentru furnizarea energiei electrice vor fi obligate să ia măsuri urgente în vederea inscripționării și ordonării cablurilor, astfel încât acestea să nu mai atârne pe stâlpi.

”Evenimentele rece legate de amplasarea monumentului Aviației din zona rondului m-au făcut să reanalizez acest proiect. Se impun câteva modificări. La evenimentul de la inaugurarea  monumentului Aviației, o săptămână am am lucrat să caut cabliștii ca să identific fiecare cablu din acea zonă pentru că existau riscuri pentru parașutișrii de care ne*-am bucurat cu toții atunci. In cazul nedesființării rețelelor, în urma notificării autorității publice locale, pot fi desființate pe cale administrative, prin comandă scrisă către Urbis Serv, societate care va factura cheltuielile aferente proprietarului infrastructurii”, a declarat viceprimarul Ionuț Apostu.   
În termen de trei luni, toate cablurile neutilizate și abandonate vor fi inventariate, etichetate și puse în ordine.  Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU