26 [IUL 19] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 26 iulie 2019

Jandarmii în alertă: Soț și soție, rătăciți în Munții Buzăului

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1274 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro
Jandarmii în alertă: Soț și soție, rătăciți în Munții Buzăului.

Doi soți au trăit aventura vieții lor după ce s-au rătăcit în Munții Buzăului.  Cei doi soți au plecat, joi, de la Lacul Vulturilor spre localitatea Siriu, însă neștiind zona s-au rătăcit. Norocul lor a fost telefonul mobil pe care îl aveau asupra lor și care avea semnal în zonă, astfel că oamenii au putut suna la 112 după ajutor.
Imediat, a fost direcționată o patrulă din cadrul Postului Montan Nehoiu pentru căutarea si  conducerea celor doi  către o zonă sigură. Ulterior, pe fondul lipsei semnalului gsm nu a mai putut fi păstrată legatura cu soții.
În cele din urmă, s-a reușit reluarea legăturii cu aceștia, iar din discuția purtată a reieșit că nu au probleme din punct de vedere medical și au stabilit împreună cu jandarmii un traseu pe care să-l urmeze până în zona Poarta Vânturilor.  
În jurul orei 17:20, după 2 ore de la alarma dată,  jandarmii i-au găsit pe cei doi soți,  care se aflau într-o stare bună de sănătate și au coborât împreună până la destinație, în Valea Neagră, unde aveau autoturismul proprietate personală.
Jandarmii recomandă celor care doresc să facă drumeții în zona de munte a județului:
- să se informeze înainte de plecare cu privire la condițiile meteo,
-  să  verifice starea traseului, respectiv dacă este marcat și deschis publicului,
- să se documenteze cu privire la marcajele traseului, inclusiv în ceea ce privește marcajul pe care urmează să se deplaseze în  situația în care traseele turistice se intersectează într-un anumit punct.
- nu în ultimul rând, echipamentul adecvat este obligatoriu în astfel de excursii pe munteEtichete: Buzau |  jandarmi  |  rataciti |  soti
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

10 dec 2019 [08:30]  ACTUALITATE BUZAU

S-a răsturnat cu mașina pe câmp

414 vizualizari Citeste tot
09 dec 2019 [15:21]  ACTUALITATE BUZAU

Unguriu înflorește cu penitenciarul

579 vizualizari Citeste tot
Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU