09 [IUL 19] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 09 iulie 2019

VIDEO Isterie la întâlnirea unui cunoscut vlogger cu fanii. Cum s-a ajuns aici

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1416 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Imogen, un cunoscut vlogger român, care are peste 120 000 de abonați pe canalul său de Youtube, a fost, astăzi, personajul principal al unei întâmplări care putea să scape de sub control. 
Vloggerul și-a anunțat fanii că se va afla la o anumită oră în Buzău și le-a dat întâlnire în Piața Daciei, practică obișnuită pentru vedetele Youtube și publicul lor. Surpriza pe care a avut-o inclusiv Imogen a fost aceea că, la ora stabilită, la locul întâlnirii era o mulțime mare de fani nerăbdători să îl întâlnească, să se fotografieze cu el și să ia autografe. 

În tot acest context, vloggerul care a reușit să strângă peste 150 de tineri în centrul orașului a avut un moment de ezitare, în care s-a retras spre scările Palatului Comunal, loc în care se aflau polițiștii locali din serviciul de pază. A fost, practic, momentul care a declanșat isteria pentru că, printre fani s-a răspândit vestea că polițiștii ar vrea să îl amendeze pe Imogen pentru că ar fi inițiat o întâlnire publică neautorizată. Cum situația era destul de tensionată, din cauza presiunilor publicului și scandărilor, nici vloggerul și nici polițiștii locali nu au avut sorți de izbândă în a explica faptul că, de fapt polițiștii îl extrag din mulțime pentru a evita o busculadă. 

O altă decizie neinspirată a polițiștilor locali a fost aceea de a-l conduce pe Imogen la sediul Poliției Locale, aflat la câteva sute de metri distanță. O distanță pe care vedeta Youtube și polițiștii locali au parcurs-o în scandările unei mulțimi inflamate, situație care ar fi putut degenera foarte ușor, după cum lesne se observă în imaginile de mai jos, preluate de pe contul unui participant la întâlnire. 
În sediul Poliției Locale au avut loc discuții la finalul cărora Imogen a decis să părăsească orașul , ieșind pe ușa din spate, dar lămurindu-și fanii cu un mesaj postat pe contul său: ”Bun deci, prima data trageau de mine la inceput, le-am explicat totul și au înțeles in cele din urmă, nu mi-au dat amendă, nimic nu mi-au făcut nimic, totul este okei, Buzău sunteți minunați.”

Un alt mesaj vine de la viceprimarul Ionuț Apostu care scrie pe contul de Facebook: ”Vă rog nu dezinformați și denigrați Poliția Locală inutil. Când sunt vinovați sunt primul care îi trage la răspundere, dar astăzi au reacționat profesionist și l-au extras pe cunoscutul vlogger din mijlocul fanilor exaltați. Nu e ușor să fii vedetă....Mă aflam la birou și am crezut că s-a dezlănțuit vreo mișcare #rezist, când colo....sute de adolescenți îl înconjuraseră pe idolul lor. Pur și simplu îl sufocau. E clar....mă fac vlogger.”

După episodul de astăzi sunt mai multe concluzii: 
1. Astfel de întâlniri pot avea și riscuri câtă vreme nu există nici o măsură de securitate, în fața unei mulțimi care acționează emoțional. 
2. Polițiștii locali, evident depășiți de situație, după cum o arată și imaginile, au evitat la limită un incident. Tensiunile puteau fi gestionate la locul întâlnirii fără să se mai ajungă la huduieli și scenarii greșite. 
3. Nu există un fake news în cazul de față, ci o situație la care trebuie să învățăm să reacționăm (cea mai indicată fiind comunicarea).
4.  Nu există niciun motiv pentru viceprimarul Buzăului să le ia apărarea polițiștilor locali. O reacție profesionistă însemna să nu ai o mulțime furioasă cu care să te plimbi prin centrul orașului.   


Etichete: Buzau |  fani furiosi |  Imogen |  vlogger
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

21 oct 2019 [09:21]  ACTUALITATE BUZAU

Ce se întâmplă cu focarele de pestă din județ

357 vizualizari Citeste tot
21 oct 2019 [08:16]  ACTUALITATE BUZAU

Cât mai durează vara din octombrie!

483 vizualizari Citeste tot
20 oct 2019 [09:49]  ACTUALITATE BUZAU

MedikaTV: Cum putem fi frumoase și la 70 de ani

569 vizualizari Citeste tot
Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU