16 [AUG 16] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 16 august 2016

Investitori americani vor aeroport civil la Boboc

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
2 voturi 2002 vizualizari 1 comentariu doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Aerodromul bazei militare de aviaţie de la Boboc ar putea avea o pistă pentru avioane civile tip cargo. Astfel obiectivul va putea avea şi o componentă comercială de natură să întărească poziţia economică a întregului judeţ.    

Primarul Constantin Toma a afirmat, săptămîna trecută că, recent, a avut mai multe întîlniri cu oameni de afaceri care doresc să investească la Buzău şi că a înaintat şi o listă cu proiecte europene pentru Buzău pe care a depus-o la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Est în valoare de 31,5 milioane de euro. „M-am întîlnit cu firme din Italia, din Taiwan şi din Cehia. Sînt solicitări şi am avut deja, o întîlnire cu o mare firmă din Statele Unite care solicită 6-8 hectare pentru o investiţie. Două dintre firme au pus problema transformării unei părţi din aerodromul militar de la Boboc în aeroport civil pentru a putea opera avioane civile cargo. Investitorul american a pus proble­ma că ar putea avea 7-8 curse cu avionul, tip cargo, de aici şi e interesat să aibă un aroport civil aproape de fabrica pe care intenţionează să o construiască aici, la Buzău”, a explicat primarul Toma, însă, a mai spus că, deocamdată nu poate furniza mai multe amănunte în legătură cu această posibilă mare investiţie.

Proiectul marea asfaltare, reloaded

Primarul Constantin Toma susţine că a fost repus pe tapet proiectul supranumit „marea asfaltare”, iniţiat, dar blocat de vechea admi­nis- traţie de la Palatul Comunal. Toma speră să-i convingă acum pe responsabilii BERD să aloce banii necesari. „Marţi (n.r. azi) voi avea o întîlnire cu conducerea BERD România pentru aprobarea unor sume importante pentru marea asfaltare. În acelaşi timp am fost la întîlnirea de la Brăila pentru fonduri europene şi am depus, deja, o listă de proiecte pentru 31,5 milioane de euro”. Aceeaşi sursă a mai arătat că fondurile europene pentru asfaltare au fost pierdute, în schimb se pot atrage bani pentru achiziţia de mijloace de transport „pe liniile de transport în comun, cele publice din care putem să consumăm aproape 25 de milioane de euro. Am făcut o socoteală care arată că vreo 12 milioane putem să le investim în autobuze de mică, medie şi mare capacitate, dar cu motorizare ecologică, electrică sau GPL”. De asemenea, noul primar a mai zis că are drept obiectiv şi îmbunătăţirea transportului pentru navetişti. În viitor are în intenţie implementarea modelului „Mărăcineni” pentru mai multe localităţi din judeţ.
Etichete: aeroport |  americani |  Boboc |  civil |  Investitori
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

Alt Dante
16 august 2016
Minciuni ordinare marca PSD Buzau. Chiar ne cred idioti pe toti? Acest Toma, in doar doua luni, a distrus sportul buzoian. Dai armatei 80 000 de lei cand primaria este in faliment!Jalnic personaj!


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU