26 [IAN 18] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 26 ianuarie 2018

Întîlnire de taină la Consiliul Judetean

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
3 voturi 2569 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Deputatul de Dîmboviţa, Cezar Preda, pare să fi pornit o campanie de misionariat politico-creştin. Dar nu orice fel de creştinism, ci creştin-democrat, după ce, la sfîrşitul anului trecut anunţa într-o conferinţă de presă că îşi face un cadou de sărbători şi formează un grup creştin-democrat în interiorul partidului.
 Primele acţiuni ale deputatului Cezar Preda s-au produs în mediul virtual înfiinţînd P.N.L.-grup creştin-democrat, un grup pe Facebook. În ultimele zile, Cezar Preda pare să-şi fi luat în serios propria iniţiativă şi a demarat o campanie de promovare a iniţiativei şi de atragere adepţi interpartinici, deşi către sfîrşitul anului trecut mărturisea reporterilor "Şansa Buzoiană" că nu-l mai interesează funcţii politice mari sau candidaturi, dorindu-şi să se retragă pentru că a făcut vîrsta de pensionare.

Se pare, însă, că deputatul buzoian s-a răzgîndit şi s-a decis să continue activitatea politică, ba, mai mult, încearcă să-şi recupereze o poziţie de lider local. În acest context, deputatul cezar Preda a început să-i viziteze personal pe unii dintre fruntaşii judeţeni, foarte probabil discutînd despre creştin-democraţie.
Vizită la C.J.
Astfel, cu cîteva zile în urmă, creştinul-democrat Cezar Preda l-a vizitat la biroul pe creştinul itinerant Petre Emanoil Neagu, chiar la biroul acestuia din urmă de preşedinte al Consiliului Judeţean, Preda în calitate de creştin-democrat, Neagu în cea de creştin-intinerant. Întîlnirea a durat mai bine de o oră şi jumătate, cu uşile închise, în spatele cărora nu prea se ştie ce s-a discutat, dar se poate bănui, dar fiind situaţia extrem de încurcată atît din PSD, cît şi din PNL. Speculaţiile în urma acestei întîlniri de taină sînt nenumărate şi alimentate de atitudinea publică a lui Neagu care s-a manifestat vehement în sprijinul guvernului Tudose în războiul intern, recent, din PSD, cîştigat de gruparea Dragnea şi care ar putea avea urmări faţă de oponenţii făţoşi ai actualului lider al PSD, Liviu Dragnea. Dincolo de speculaţii, rămîne realitatea narată de sursele noastre care arată că deputatul Cezar Preda a ieşit zîmbitor din biroul preşedintelui-executiv al filialei judeţene a PSD, Emanoil Neagu.
... şi apoi la Palat
Vizitele lui Cezar Preda au continuat în Palatul Comunal cu o întîlnire tete-a-tete în biroul primarului cu edilul-şef, Constantin Toma. Întîlnirea la Primărie dintre Toma şi Preda nu a produs, însă, mari mirări deoarece ambii şi-au asumat public relaţia de prietenie veche stabilită încă de pe vremea cînd cei doi erau tineri ingineri împreună la fosta Metalurgica. Cele două întîlniri care e foarte posibil să fi fost completate şi cu altele, pot crea noi piste de analize.

Ce se poate întîmpla?

Evident că buzoie­nii cu ceva înţelegere a jocurilor politice româneşti au construit deja anumite scenarii. Unul dintre ele spune că deputatul Preda încearcă să revină la Buzău, unde cu ajutorul unor apropiaţi ar vrea să preia puterea în organizaţia judeţeană a P.N.L., împreună cu grupul său de susţinere din interiorul filialei, şi astfel, să-şi obţină un nou mandat de parlamentar. Din acest punct de vedere, orice sprijin pentru îngroşarea rîndurilor creştin-democrate e binevenit, inclusiv de la Toma sau Neagu, fiecare dintre aceştia asigurîndu-şi "un loc de fugă" dacă lucrurile se complică în P.S.D. pentru ei, amîndoi exprimîndu-se public în sprijinul lui Tudose în zilele războiului fratricid de la vîrful P.S.D. D al Federaţiei Europene de Tenis de Masă, ţinte politice spre care, spun unele surse, îşi îndreaptă atenţia. Oricum, scena politică buzoiană e destul de tulburată, în ultimul timp, aşa că orice combinatorică pare posibilă.


Etichete: Întîlnire |  Consiliul |  Judetean |  taină
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 1   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU