07 [MAR 19] ACTUALITATE Buzau
Joi, 07 martie 2019

Intervenții complicate, în premieră, la Spitalul Județean

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
1 vot 1875 vizualizari 0 comentarii

Intervenții în premieră la Spitalul Județean Buzău. O echipă de tineri cardiologi a reușit în premieră să realizeze mai multe corona rografii diagnostice pentru pacienții cu boală cardiacă ischemică.  Intervențiile au fost realizate cu angiograful cu care a fost dotat în urmă cu ceva vreme Spitalul Județean Buzau.
          Conducerea unității medicale spune că o mare provocare a fost găsirea unui medic intervenționist care să accepte o colaborare cu spitalul din Buzău, dar după luni de căutări şi încercări a fost găsită soluția. Astfel, echipa de medici care a reușit primele coronaro grafii în Spitalul Județean Buzău este alcătuită din cardiologul intervenționist Florin Matei, din cardiologii Raluca Năstase, Adrian Răducan și Gabriel Nicolai, ajutați de asistenţi medicali.
          Primul pacient a fost un bărbat de 63 de ani, din municipiul Buzău, diagnosticat cu diabet de tip 2, hipertensiune arterială și dislipidemie, cu boală cardiacă ischemică şi angină pectorală instabilă. Bărbatului i-au fost implantate două stenturi, iar după intervenţie, a fost transportat la Terapie Intensivă, unde a fost monitorizat până la externare. Alți patru pacienți cu vârste între 55 și 75 de ani, din județul Buzău, au fost supuşi unor intervenţii corona riene în spitalul buzoian.  Toate operațiile au fost realizate cu success.
Până acum, pacienții cu boală cardiacă ischemică  erau trimişi în centre intervenţionale din Bucureşti sau Brașov.Etichete: complicate |  Intervenții |  Județean |  premieră |  Spitalul
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

21 oct 2019 [09:21]  ACTUALITATE BUZAU

Ce se întâmplă cu focarele de pestă din județ

350 vizualizari Citeste tot
21 oct 2019 [08:16]  ACTUALITATE BUZAU

Cât mai durează vara din octombrie!

476 vizualizari Citeste tot
20 oct 2019 [09:49]  ACTUALITATE BUZAU

MedikaTV: Cum putem fi frumoase și la 70 de ani

563 vizualizari Citeste tot
Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU