28 [FEB 20] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 28 februarie 2020

Intervenție chirurgicală complicată, realizată cu succes în Spitalul Județean Buzău

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2622 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Spitalul Județean de Urgență Buzău continuă seria intervențiilor chirurgicale laparoscopice. Cea mai recentă intervenție care a fost o reușită a fost efectuată în cazul unui bărbat de 68 de ani din Buzău,  care în urma consultului de specialitate a fost diagnosticat cu dublă hernie inghinală precum şi cu o hernie ombilicală, cazul fiind cu atât mai complicat cu cât omul prezintă  manifestări subocluzive pe un teren biologic cu patologie hepatică cronică evolutivă.

Având în vedere că pacientul a fost diagnosticat clinic și cu alte afecțiuni, având inclusiv un număr mic de trombocite s-a stabilit ca intervenţia chirurgicală să se realizeze integral laparascopic pentru prevenirea unei hemoragii de mare intensitate. Echipa operatorie - condusă de medicul şef de secţie Dr. Anastasiu Marius, medic primar chirurgie generală, împreună cu Dr. Ilie Alexandru, medic specialist chirurgie generală şi Dr. Ioniţă Victor, medic primar A.T.I. - a realizat intervenţia chirurgicală acestui pacient, care a durat 3 ore şi a decurs fără probleme, pacientul având o evoluție foarte buna postoperator, urmând ca în zilele următoare să fie externat.

„S-a optat pentru intervenţia laparoscopică şi nu pentru intervenţia clasică deoarece pacientul avea elemente de gravitate asociate iar riscul de sângerare era foarte mare în aceste condiţii. Într-o singură intervenţie chirurgicală, denumită TAPP (trans-abdominal pro-peritoneal), au fost rezolvate ambele afecțiuni utilizând material protetic (plasă chirurgicală) din polipropilenă. Particularitatea acestui caz rezida in faptul că pacientul, având un teren biologic cu mare risc anestezico-chirurgical a impus această strategie operatorie de mare tehnicitate într-o singură intervenţie chirurgicală laparascopică. Tehnicile clasice de rezolvare a defectelor parietale (hernii si eventrații) pun în tensiune structurile musculo-aponevrotice si la un efort fizic de nivel mediu dar repetat, există riscul de recidivă. Intervențiile chirurgicale moderne utilizează materiale protetice și astfel se reduce riscul de recidivă cu 10-15% . De menţionat este faptul că nu toate intervenţiile chirurgicale de hernii se pot efectua laparoscopic. Este obligatorie o selecţie a cazurilor adaptata dimensiunilor herniare, gradului de efort fizic efectuat și statusului biologic al pacientului. In tehnicile în care se utilizează plasă (conceptul Mesh Tension Free) sutura se face fără tensiune reducând riscul de recidivă” a declarat medicul șef de secție dr. Anastasiu Marius, medic primar Chirurgie Generală.
Etichete: Buzău |  chirurgicală |  complicată |  Intervenție |  Județean |  realizată |  Spitalul |  succes
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU