09h 20' ACTUALITATE Buzau
Joi, 26 septembrie 2019

Cum acționa o grupare care spărgea depozite de bricolaj

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
1 vot 2798 vizualizari 0 comentarii
UPDATE [09:20] 26 SEP 2019 ›
La finalul perchezițiilor desfășurate miercuri în mai multe județe ale țării, între care și Buzău, pentru destructurarea unei grupări care fura din depozitele de bricolaj din Belgia și Franța, au fost reținuți trei indivizi.
10 percheziții au fost desfășurate în județul Buzău, iar la final au fost reținuți trei tineri din zona Râmnicului, de 21, 23 și 27 de ani. Indivizii vor fi duși joi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești pentru confirmarea mandatului european de arestare și continuarea măsurilor în vederea extrădării lor.
Surse din rândul anchetatorilor susțin că cei trei buzoieni erau simpli membri ai grupării infracționale care a provocat, prin comiterea de furturi din Franța și Belgia, un prejudiciu total de circa 1, 1 milioane de euro.
10 percheziții, în Buzău și una în Vrancea, pentru destructurarea unui grup organizat care  fura din magazine de bricolaj din Franța și Belgia. Prejudiciul se ridică la peste 1, 1 milioane de euro. Pentru destructurarea rețelei s-au făcut percheziții în Buzău, în capitală, în Vrancea și în alte 7 județe, acțiunea fiind comună-a autorităților din România, Belgia și Franța.


28 de percheziții au avut loc pentru destructurarea grupului infracțional organizat de criminalitate itinerantă.  Au fost căutate 24 de persoane dintre un martor si 23 de suspecți, pentru care s au emis de altfel mandate europene de arestare. Indivizii sunt suspectați că ar fi comis, în perioada septembrie 2017 – iulie 2019, mai multe furturi din societăţi comerciale cu profil bricolaj, pe teritoriile Franţei şi Belgiei. Prejudiciul se ridică la peste un milion de euro în Franţa şi la 100.000 de euro în Belgia. La Buzău si Argeș au fost desfășurate cele mai multe percheziții, 10 la număr în fiecare județ. De asemenea, polițiștii au desfășurat descinderi în București, Ilfov, Cluj, Dolj, Gorj, Maramures, Timiș și una în Vrancea. Din anchetă a reieșit că membrii grupului infracţional s-ar fi deplasat frecvent pe teritoriul Franţei,  în special în perioada septembrie 2017 – iunie 2018, şi mai apoi pe al Belgiei în perioada iulie 2018 – iulie 2019. Cei în cauză ar fi comis furturi din magazine sau depozite de articole de bricolaj, în special unelte/scule electrice, bunurile sustrase fiind valorificate în străinătate sau în România.                                         
Indivizii punctau depozitele în care intrau prin efracţie sau escaladarea în interiorul acestora prin acoperiş ori prin decuparea unor pereţi laterali ai clădirilor, furau apoi aparatură electrică, unelte de bricolaj sau scule pe care le încredinţau ulterior unor tăinuitori specializaţi în valorificarea lor pe plan local sau transportarea în România, în vederea vânzării. Prejudiciul cauzat este de  peste 1.000.000 de euro pe teritoriul Franţei şi peste 100.000 de euro pe teritoriul Belgiei.                                             
Poliţiştii au depistat şi reţinut în vederea arestării în baza unor mandate europene  10 dintre persoanele bănuite si  au ridicat mai multe bunuri: drujbe, motocositoare, polizoare, maşini de găurit, aparate de tăiat circular precum şi bijuterii şi ceasuri de lux despre care se bănuiește că provin din comiterea de infracțiuni/.Etichete: Belgia |  Franța |  grupări |  Indivizi |  membrii |  Râmnicului
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU