21 [NOV 19] ACTUALITATE Buzau
Joi, 21 noiembrie 2019

Incident deosebit de grav într-o școală din Buzău. 4 clase evacuate, 3 copii la spital

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
2 voturi 2801 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Incident deosebit de grav produs miercuri la  Liceul tehnologic de Meserii și Servicii din Buzău. Un elev în clasa a XII-a de la o clasă  preluată de la Colegiul Nenițescu a pulverizat spray iritant cu piper pe coridor. 4 clase de la parterul școlii au fost evacuate iar 3 tinere au ajuns la UPU.

Era în pauza de la 10.50 când pe holul liceului s-a simțit un miros ciudat iar pe copii și profesori a început să-i usture ochii. Dându-și seama că e ceva în neregulă, profesorul de serviciu a anunțat directorul școlii care a dispus imediat evacuarea a patru clase de la parter. Circa o sută de copii au fost evacuați rapid, însă chiar și așa trei fete s-au simțit rău și au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău.
În urma cercetărilor efectuate, directorul liceului a aflat ce s-a întâmplat: un adolescent de 18 ani de la clasa a XII-a a pulverizase spray iritant cu piper pe coridor. Cu ajutorul colegilor de clasă ai teribilistului, profesorii au reușit să identifice cine a făcut gestul nesăbuit, a fost chemată Poliția și anunțată conducerea Inspectoratului Școlar.
Deși tânărul  a negat că el a dat cu spray iritant, în urma percheziției corporale efectuate de agentul de pază al școlii a fost găsit recipientul respectiv, bine ascuns de individ.
Tânărul a fost condus la sediul Poliției pentru verificări, și cel mai probabil pentru că are 18 ani se va alege cu dosar penal.
Întrebat de profesori și de polițiști de ce a pulverizat spray lacrimogen, punându-și în pericol propriii colegi, individul a spus că a vrut ”doar să facă o glumă”. O glumă care-l va costa dar care a produs suferință și în rândul celorlalți elevi și a profesorilor, care expuși la substanța iritantă au manifestat o reacție alergică vizibilă și astăzi.

De asemenea, comportamentul său va fi analizat de Consiliul Profesoral, care se va întruni vineri.Etichete: Buzău |  clase |  copii |  deoseebit |  evacuate |  școală |  Incident |  spital
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU