13 [APR 18] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 13 aprilie 2018

Începe marea asfaltare! AICI lista celor 43 de străzi!

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
2 voturi 2353 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Asfaltarea integrală a unui număr de 43 de străzi din municipiul Buzău, unele de pămînt, începe săptămîna viitoare. Primăria Buzău a dat vineri ordinul de începre a lucrărilor, iar de luni va începe să predea amplasamentele pentru a se crea frontul de lucru. 


Constructorul care se va ocupa de asfaltarae completă a 43 de stăzi din municipiul Buzău este firma Hidro Salt 92 din București, acționarul principal al acesteia fiind Deugene Băiculescu, om de afaceri născut la Pârscov. Compania are în portofoliu lucrări importante și a mai lucrat la Buzău, pe drumurile de interes local și județean. 


La întîlnirea beneficiarului cu constructorul și cu presa locală au fost prezenți și reprezentanți ai companiilor de utilități publice cărora li s-a reamintit că, în conformitate cu prevederile unei hotărîri de consiliu local, nu vor mai putea interveni să schimbe rețele sau să facă alte investiții, timp de 5 ani de la momentul recepționării lucrărilor. Tot 5 ani este și durata garanției acordate de constructor, timp în care, dacă vor apărea probleme, reparațiile se vor face pe cheltuiala constructorului. Primarul Constantin Toma a profitat de momentul apariției publice pentru a le atrage atenția celor din conducerea Companiei de Apă că nu vor mai primi autorizație pentru lucrările pe care le au programate pe două străzi din cele 43, dacă nu vor efectua aceste lucrări înaintea asfaltării programate de municipalitate. Cele două artere sunt Veteranilor și Căpitan Laurențiu Purcherea, ambele fiind incluse într-un proiect finanțat din fonduri europene. Edilul-șef le-a transmis celro din conducerea Companiei de Apă să reprogrameze lucrările de pe cele două străzi și să le finanțeze din bugetul propriu pentru a nu ajunge în situația de a nu primi autorizație, mai tîrziu. 


Asfaltarea celor 43 de străzi, din lista de mai sus, va dura între 5 și 12 luni și va costa municipalitatea 14,9 milioane de lei. ”Voi urmări personal, la fața locului, execuția și voi avea un raport săptămînal asupra lucrărilor din Buzău astfel încît să putem duce la bun sfîrșit acest proiect.” a anunțat primarul Constantin Toma. Asfaltarea celor 43 de străzi a fost programată încă din 2017, dar întîrzierea produsă de procedurile privind licitația nu a mai permis începerea lucrărilor anul trecut. Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

11 oct 2018 [10:22]  ACTUALITATE BUZAU

Încep lucrările de refacere a DN 10

423 vizualizari Citeste tot
11 oct 2018 [08:23]  PUBLICITATE BUZAU

(P) DISPOZIŢIE Nr. 268 privind convocarea Consiliului Judeţean Buzău în şedinţă extraordinară

ROMÂNIA CONSILIUL JUDEŢEAN BUZĂU[...]
369 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU