BREAKING NEWS Buzau
26 [AUG 19] ACTUALITATE Buzau
Luni, 26 august 2019

Încă un deces în urma atacului de la Săpoca

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2495 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Crește numărul pacienților de la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca, județul Buzău, care și-au pierdut viața după ce au fost atacați de un bărbat internat în unitatea medicală. Numărul deceselor a ajuns la 6 după ce o femeie în vârstă de 79 de ani a murit în această dimineaţă, la Spitalul Universitar Bucureşti. Pacienta era în stare gravă încă de săptămâna trecută. Suferise o intervenţie chirurgicală complexă și era intubată, ventilată mecanic.

În prezent, 7 pacienți răniți în urma atacaului de săptămâna trecută de la Săpoca mai sunt internați în spitale, doi dintre ei în stare gravă. La Spitalul Sf.  Pantelimon se află un bărbat care a suferit o intervenţie chirurgicală, dar este în continuare în stare gravă,  intubat, în comă profunda. Și starea unui pacient de la Spitalul Floreasca se menţine gravă. Cu toate că sedarea a fost oprită, coma nu s-a superficializat. Bărbatul prezintă pusee severe de hipertensiune arterială si stări febrile. Cum nu a făcut progrese în ultimele zile, şansele pacientului scad progresiv, anunță Ministerul Sănătăţii.

În cazul celorlați pacienți veștile sunt bune.  La Spitalul Universitar din Capitală mai este internată o pacientă în stare stabilă. O altă pacientă care fusese internată la Spitalul Sf. Pantelimon din București a fost transferată în cursul zilei de vineri la Spitalul Judeţean Buzău-secţia Neurologie. O femeie de 62 de ani de la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni va fi supusă astăzi unei intervenţii chirurgicale. O altă pacientă de 83 ani se simte bine,  așa că în cursul săptămânii este posibil să fie transferată înapoi la Buzau. Iar un bărbat de 60 ani are o evoluție pozitivă, primește tratament și ar putea fi operat în curând. 

În urmă cu o săptămână un bărbat în vârstă de 38 de ani, internat în Spitalul Săpoca a lovit cu un stativ pentru perfuzii pacienții din 2 saloane. Initial, 4 persoane și-au pierdut viața, iar alte 9 au fost rănite. Ulterior însă, ținând cont de rănile grave suferite, alți doi pacienți au murit.Etichete: atac spital |  bilant |  decese |  Sapoca
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU