11h 34' ACTUALITATE Buzau
Marţi, 10 septembrie 2019

Continuă epopeea apei calde VIDEO

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
2 voturi 2960 vizualizari 0 comentarii
UPDATE [11:34] 10 SEP 2019 ›  A fost repornit sistemul de alimentare cu apă caldă a celor 6400  de apartamente din municipiul Buzău, branșate la rețeaua centralizată. Procesul de producere a agentului termic a fost reluat în jurul orei 13.00, la circa douăsprezece ore de la întreruperea acestui serviciu în oraș.
Alimentarea cu apă caldă a fost oprită, luni, la prânz, din cauza unei avarii. În acest context, regia de termoficare a demarat lucrări la cazanul aflat în punctul termic 4 din cartierul Dorobanți. Este vorba despre lucrări de înălțare cu circa 3 metri a coșului de fum astfel încât gazele să fie evacuate la un nivel superior blocurilor din vecinătate. Oficialii Regiei Autonome Municipale anunță că au fost făcute și lucrări prin care urmăresc să reducă nivelul zgomotului produs de cazanul pentru apă fierbinte.
Potrivit conducerii RAM Buzău, marți după amiază,  toți abonații ar trebui să aibă apă caldă la robinete. Aceeași sursă afirmă că nivelul de zgomot a fost redus în urma ultimelor intervenții.
   
Dușuri reci și marți dimineață pentru buzoieni. Regia Autonomă Municipală nu a reușit să remedieze decât parțial avaria apărută luni la racordul PT 40, de la intersecția străzilor Vulcan și Grâușorului. Între timp, au fost demarate și alte lucrări la PT 4,  ceea ce a condus la oprirea cazanului care produce agent termic.
Directorul Ram Buzău, Aurel Gubandru spune că lucrurile ar putea reintra în normal la orele prânzului.
”Problema este remediată 90 la sută. Unii si-au făcut baie aseară, alții nu. A fost așa, amestecat. Dar, acum constructorul la utilaj a terminat confecția de 3 metri la coșul de la PT 4 și montează înălțarea de trei metri, timp în care nu putem reporni cazanul. Cred că pe la prânz putem furniza apa caldă în  totalitate”, a declarat Aurel Gubandru.  
Este vorba despre o lucrare de înălțare cu circa 3 metri a coșului de fum al cazanului din Dorobanți care produce agent termic pentru abonații la sistemul centralizat, înălțare realizată astfel încât gazele să fie evacuate la un nivel superior blocurilor din vecinătate. Asta după ce oamenii din cartierul Dorobanți au reclamat că de când a fost pus în funcțiune cazanul de la PT 4 au ajuns să stea toată ziua cu ferestrele închise din cauza zgomotului prea puternic dar și a noxelor.

Revenind de la avaria apărută luni în sistem,  vestea și mai proastă pentru buzoienii abonați la sistemul centralizat este că astfel de probleme mai pot apărea și pe viitor. Oficialii RAM nu pot exclude viitoare avarii care să –i lase pe oameni fără apă caldă, și Doamne ferește, fără căldură la iarnă
Reamintim, avaria care a lăsat din nou Buzăul fără apă caldă a fost semnalată luni, în jurul prânzului. Este vorba despre de o defecțiune apărută la racordul PT 40 de la intersecția străzilor Vulcan și Grâușorului.      
Singurii care nu au fost afectați de avaria care a dus la sistarea apei calde au fost abonații RAM din Micro XIV și din zona Bazalt, unde există  o rețea distinctă.


Etichete: Aurel Gubandru |  avarie |  Buzau |  Ral |  apa calda
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU