26 [SEP 19] ACTUALITATE Buzau
Joi, 26 septembrie 2019

În vizorul procurorilor pentru că au răspândit pesta porcină

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 2665 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

 Doi buzoieni ar putea fi cercetați de procurori fiind suspectați de răspândirea virusului pestei porcine africane. Este vorba despre două persoane din Căldărăști și Padina.
Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, membrii CLCB suspectându-I pe cei doi buzoieni că  au favorizat răspândirea virusului pestei porcine africane în zona Padina – Căldărăști. Se pare că cei doi ar fi încălcat măsurile impuse de autorități odată cu confirmarea primelor focare de boală, ar fi intrat în mai multe gospodării fără să ia măsuri de dezinfecţie și astfel ar fi dus virusul pestei porcine din focar în alte zone. Acum, procurorii urmează să facă verificări pentru a se stabili exact ce s-a întâmplat și dacă cei doi buzoieni sunt responsabili și pot fi trași la răspundere pentru răspândirea virusului.
Este pentru a doua oară în acest an când Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor Buzău se adresează procurorilor. În primăvara,  autorităţile au depus o altă plângere penală, suspectând atunci că în localităţile Vadu Paşii şi Săgeata boala a fost răspândită de samsari. Aceștia ar fi cumpărat porci din Brăila, județ în care evolua pesta porcină africană, și apoi i-ar fi vândut în Buzău.
În prezent, în Buzău sunt active 64 de focare de pestă porcină africană în gospodării în timp ce în mediul silvatic au fost înregistrate 22 de cazuri.Etichete: pentru |  procurorilor |  vizorul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU