22 [AUG 19] ACTUALITATE Buzau
Joi, 22 august 2019

În ce și cât investește Primăria Buzău, în anii următori

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
0 voturi 2134 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro
proiect Iazul Morilor

Consiliul Local Municipal urmează să revizuiască, în ședința în care este convocat vineri, 23 august, lista scurtă a investițiilor majore ce vor fi derulate în anii următori. Unele dintre aceste investiții sunt deja începute, altele urmează a fi demarate. Pe de altă parte, municipalitatea renunță sau trece pe alte surse de finanțare o serie de obiective pe care anul trecut le considera prioritare. Nu în ultimul rând, Primăria Buzău renunță la emisiunea de obligațiuni pe care o anunțase sperând că buzoienii vor susține, financiar, anumite obiective pentru care urma să se facă subscripția publică. În schimb, își bazează proiectele pe un împrumut de aproape 50 de milioane de lei, contractat la CEC Bank, cu trageri pe o perioadă de 10 ani.


Noua listă de investiții prioritare arată că Primăria Buzău își menține intenția de a investi în transformarea clădirii Bazar în sediu administrativ propriu, obiectiv care are prevăzut un buget de peste 9 milioane de lei. Tot cu aproximativ 9 milioane de lei va fi finanțată și refacerea stadionului de atletism, obiectiv care se regăsea și în prima listă de investiții prioritare. În rest, apar schimbări. Banii vor fi direcționați către dotarea cu centrale proprii a școlilor și a celorlalte instituții de învățământ sau instituții publice din oraș-20, 3 milioane de lei, dar și către asigurarea sursei alternative de încălzire, respectiv cazanul care ar urma să producă agent termic pentru Buzău-5,5 milioane de lei.


Un obiectiv nou care va primi atenție și finanțare este amenajarea unui spațiu de recreere de-a lungul Canalului Iazului Morii, proiect care are alocată o finanțare de 2,6 milioane lei.O modificare apare și în ceea ce privește reabilitarea străzilor. Dacă anul trecut se vorbea despre finanțarea lucrărilor de astfaltare pe cele peste 40 de străzi intrate deja în reabilitare, între timp se pare că s-a găsit o altă sursă pentru finanțarea lor, astfel că banii împrumutați vor fi folosiți pentru refacerea a trei artere: Griviței, Oltețului și cpt. Av. T Bădulescu.


Dintre obiectivele dispărute de pe lista de investiții prioritare sunt de menționat Cinematograful Dacia și proiectul reamenajării casei de oaspeți și a grajdurilor de la Conacul Marghiloman.Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU