SOCIAL
Curs valutar:
4.6655
3.7891
21 martie 2018 Ultimul update: 07:13
10 [AUG 17] ACTUALITATE Buzau
Joi, 10 august 2017

Imagini de Coreea de Nord în 'Corabia finanţiştilor'

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
5 voturi 1631 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

De mai bine de o lună şi jumătate la Agenţia Judeţeană a Finanţelor Publice Buzău trec  situația este de coșmar. Dacă vreun contribuabil cu deficiențe locomotorii are ceva de rezolvat, funcționarii coboară în holul de la parter. 

Mai greu este pentru angajații Fiscului care au probleme de sănătate sau dizabilități. Pentru aceștia, urcatul și coborîtul scărilor este o corvoadă de care nu îi scutește nimeni, iar situația se prelungește. Clădirea Administrației Județene a Finanțelor Publice, supranumită Corabia, după forma și înălțimea pe care le are, este prevăzută cu trei lifturi. O dată ajuns în holul instituției, contribuabilii au parte de primul duș rece. Nici unul dintre cele trei ascensoare nu funcționează. Clădirea are 7 etaje și doar la ultimul publicul nu are acces. În rest, dacă ai ghinionul ca inspectorul pe care îl cauți să aibă biroul la un etaj superior, atunci poți spune că ești cu adevăra într-o zi plină de ghinion.   Chiar dacă nu apar în fața camerelor de luat vederi, la fel de greu le este și funcționarilor de la Fisc. Printre ei sînt și persoane cu dizabilități pentru care situația actuală înseamnă nu numai un chin, ci și o încălcare a unor drepturi elementare. 
 
 Ce spune conducerea regională 

Nimeni nu îi scutește însă de corvoada urcatului și coborîtului scărilor. Situația este cunsocută și la nivelul Direcției Regionale a Finanțelor Publice, cu sediul la Galați. "În luna iulie mi s-a adus la cunoştinţă că nu funcţionează cele trei lifturi de la Finanţe Buzău. Eu am discutat cu operatorul care ne asigură mentenanţa, să ne spună ce pies ear trebui înlocuite. Operatorulîn cauză ne-a spus că nu poate intervene decît după expertiza realizată de CNCIR, avînd în vedere că durata de folosinţă a lifturilor a fost depăşită, au trecut cei zece ani. Am solicitat CNCIR o expertizare, iar acum aşteptăm, în circa o săptămînă să primim răspunsul lor. În funcţie de răspunsul lor, pot apărea două variante. Într-o primă variantă ne-ar putea prelungi durata de folosire a lifturilor dacă ar fi vorba doar de o schimbare de piese şi s-ar prelungi durata de funcţionare a lifturilor cu un an sau doi, iar costurile ar intra pe reparaţii. Prima variantă ar dura o lună, maxim o lună şi jumătate.

A doua variantă

Varianta a doua ar fi ca CNCIR să ne spună că aceste lifturi trebuie înlocuite, iar în acest caz problema se complică şi nu ştiu dacă se poate realiza în acest an. Noi ştim problema şi încercă totuşi ca şi într-o variantă şi în alta să rezolvăm această problemă în acest an", a declarat Eugen Ciorici, directorul Regionalei Galaţi a ANAF. În așteptarea rezolvării situației, Finanțele din Buzău riscă chiar și o amendă, întrucît legea îi obligă pe administratorii de clădiri, dacă sînt instituții publice, să asigure acces inclusiv persoanelor cu dizabilități și să creeze facilități pentru acestea.Etichete: Corabia |  Coreea |  finanţiştilor |  Imagini
Voteaza articolul: bun: 4  |  slab: 1   3

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

ieri [07:17]  SPORT BUZAU

RUGBY Ca din tun!

601 vizualizari Citeste tot
ieri [07:13]  POLITIC BUZAU

Ce-i tulbură pe peneliştii buzoieni

317 vizualizari Citeste tot
19 mar 2018 [17:23]  ACTUALITATE BUZAU

Alerta! Procurorii au descins la Finanţe(update)

2245 vizualizari Citeste tot
19 mar 2018 [16:10]  SPORT BUZAU

Metalul reîncărcat! Victorie cu 2-0 la Olteniţa

173 vizualizari Citeste tot
19 mar 2018 [16:10]  SOCIAL BUZAU

Eveniment anulat de vremea rea

189 vizualizari Citeste tot
19 mar 2018 [15:40]  ACTUALITATE BUZAU

Liceeni eliminați de la repetiția Bac-ului

676 vizualizari Citeste tot
19 mar 2018 [15:20]  ACTUALITATE BUZAU

Se va planta Pădurea Centenar. Vezi unde!

316 vizualizari Citeste tot
19 mar 2018 [11:45]  ACTUALITATE BUZAU

Boicot esuat!Cum se desfasoara simularile pentru Bac

199 vizualizari Citeste tot
19 mar 2018 [10:37]  MONDEN BUZAU

Drăgulin de la Buzău, roluri senzaționale cu Bendeac

549 vizualizari Citeste tot
19 mar 2018 [07:29]  ACTUALITATE BUZAU

Boicot cu putina jena-n cot

300 vizualizari Citeste tot
18 mar 2018 [19:07]  ACTUALITATE BUZAU

Sute de abonați fără curent electric

760 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU