04 [AUG 14] ACTUALITATE Buzau
Luni, 04 august 2014

Horror! I-au pierdut o mână în Spitalul Judeţean. Unitatea medicală este în mijlocul unui nou scandal

Anda Georgescu alte articole de Anda Georgescu
1 vot 1513 vizualizari 0 comentarii andageorgescu@sansanews.ro
Spitalul Judeţean Buzău, în mijlocul unui nou scandal

Încă un caz halucinant şi scandalos zguduie Spiatalul Judeţean Buzău, sub mandatul actualului preşedinte al Consiliului Judeţean, astfel încât unitatea medicală se transformă într-un horror.

Un bărbat care şi-a pierdut braţul într-un accident rutier, în urmă cu 2 săptămâni, acuză medicii că i-au pierdut braţul amputat. În urma acuzaţiilor aduse de familia bărbatului mutilat pe viaţă, cea mai mare instituţie spitalicească din judeţ a demarat o anchetă pentru a stabili cum s-au petrecut lucrurile.

Familia bărbatului aduce grave acuzaţii medicilor de la Spitalul Judeţean. Rudele spun că doctorii nu au procedat aşa cum ar fi trebuit pentru a-i salva braţul pacientului. Potrivit soţiei bărbatului, braţul acestuia ar fi fost la un moment dat rătăcit şi ar fi durat aproape o oră până când medicii de la Spitalul Judeţean Buzău l-ar fi recuperat.(AUDIO)

În urma acuzaţiilor aduse de familia bărbatului mutilat pe viaţă, cea mai mare instituţie spitalicească din judeţul Buzău a demarat o anchetă pentru a stabili cum s-au petrecut lucrurile. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău, Adriana Bratosin a declarat:"Pacientul, de cum a fost adus la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău a fost stabil, conştient, a fost evaluat clinic şi supus unor ingrijiri medicale. Ulterior, bărbatul în vârstă de 42 de ani a fost internat pe secţia Ortopedie a Spitalului Judeţean în vederea efectuări hemostatei definitive şi plastia bontului. Medicul de gardă din UPU a luat legătura prin sistemul de telemedicină cu mai multe spitale din capilă pentru ca pacientul să fie transportat la Bucureşti, dar medicii au refuzat trasferul pe motiv că nu au echipă de reimplatare. În cele din urmă pacientul a fost transportat la Spitalul Universitar din capitală."


Bărbatul a rămas fără o mână, după ce pe 23 iulie a fost implicat într-un grav accident de circulaţie. În timp ce se  deplasa pe marginea şoselei, în dreptul localităţii Lunca din comuna Pătîrlagele, Bărbatul a fost lovit în plin de o maşină care efectua o depăşire. În urma anchetei s-a stabilit că autoturismul care l-a lovit pe buzoian s-ar fi izbit de maşina pe care încerca să o depăşească, şi care se afla la rândul ei în depăşire. În urma impactului, cea de-a doua maşină a ieşit de pe şosea şi a ricoşat în bărbatul care circula pe marginea drumului.

Lovitura a fost una extrem de violentă, în urma accidentului, buzoianului i-a fost smuls braţul drept şi aruncat la aproximativ 19 metri de locul impactului.

Bărbatul a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Buzău, dar operaţia a fost mult întârziată, pentru că, spun rudele victimei, medicii nu găseau braţul amputat al acestuia. După ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale, buzoianul a fost transportat la Spitalul Universitar din Capitală, unde se află şi acum sub supravegherea medicilor bucureşteni.Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 1   -1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU