26 [IAN 19] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 26 ianuarie 2019

Gripa ar putea închide școlile! Iată în ce condiţii

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1696 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău cere conducerii tuturor unităţilor de învăţământ din judeţ să raporteze, zilnic, cazurile de gripă şi infecţii respiratorii.
Hotărîrea I.Ş.J. Buzău a survenit ca urmare a adresei Ministerului Sănătăţii şi adresei Ministerului Educaţiei, din 18 ianuarie, respectiv, 22 ianuarie prin care se cere anunţarea în fiecare zi de către toate şcolile din România a cazurilor de îmbolnăvire prin gripă şi infecţii respiratorii. Raportarea se va face, începînd de luni 28.01.2019, prin descărcarea zilnică a datelor în formularul de pe site-ul I.Ş.J. Buzău, se arată într-un document postat pe site-ul I.Ş.J.

Pe de altă parte, dinspre Ministerul Sănătăţii vin vești alarmante. Ministrul Sorina Pintea a declarat presei centrale că săptămîna viitoare, foarte posibil marti, va fi declarată oficial epidemia de gripă în România. Cu toate acestea, școlile nu vor fi închise.

Sorina Pintea a mai zis că nu va cere suspendarea cursurilor în cazul declarării epidemiei de gripă, însă, acest lucru se poate face punctual, acolo unde absenteismul la clasă este de peste 20%. Între timp, numărul deceselor provocate de griă a ajuns la 39. „Măsurile pe care le-am luat până acum sunt măsuri specifice epidemiei, nu vor fi luate măsuri suplimentare. Sunt convinsă că mă veţi întreba dacă vom solicita Ministerului Educaţiei Naţionale să suspende cursurile. Nu. Am spus – fiecare şcoală şi fiecare clasă are posibilitatea să ceară suspendarea dacă absenteismul este mai mare de 20% în clasa respectivă. Punctual, se poate cere suspendarea cursurilor în funcţie de numărul de copii care lipsesc într-o anumită clasă. (…) IŞMB, împreună cu DSP, pe baza datelor statistice, poate să ia această decizie, dar punctual”, a explicat Sorina Pintea citată de agenţiile de presă centrale.


Etichete: închide |  condiţii |  școlile |  Gripa |  putea
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU