07 [MAI 18] ACTUALITATE Buzau
Luni, 07 mai 2018

Grevă de avertisment în sistemul sanitar

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1817 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

 Cadrele medii sanitare au anuntat declansarea unei greve de avertisment.Federaţia Sanitas sustine  că a strâns peste 50.000 de semnături la nivel de tara îndeplinind ,astfel,condiţiile pentru declanşarea grevei generale asa incit , programul de greve continuă în termenii stabiliți inițial,adica pe   7 mai – grevă de avertisment, în intervalul orar 9.00 – 11.00 și 11 mai – grevă generală în sistemul de sănătate și asistență socială. Sindicalistii au transmis guvernului urmatoarea lista de revendicari:

    Eliminarea plăților suplimentare pentru sâmbete, duminici și sărbători legale și pentru gărzile medicilor din plafonul de 30% pentru sporuri.
    Păstrarea dreptului câștigat de sistemul sanitar, de a fi exceptat de la plafonul de 30% pentru sporuri, în situații speciale, prin Hotărâre de Guvern.
    Posibilitatea cumularii sporurilor prevăzute în anexele 6 și 7 ale Regulamenrului de sporuri, cu cele de condiții de muncă, situație care ar permite echilibrarea veniturilor pentru personalul încadrat în spitalele de importanță națională și Institutele Naționale.
    Asigurarea creșterii salariilor de încadrare la nivelul anului 2022 pentru toate categoriile profesionale din sistemul sanitar, inclusiv personalul TESA.
    Asigurarea salariilor de bază corect pentru biologi, chimiști, biochimiști, psihologi, fizioterapeuți, farmaciști și asistenți sociali (la nivel de pregătire similar – salarizare similară).
    Păstrarea limitelor prevăzute în actualul Regulament de sporuri cu garantarea unui spor minim care să previna reducerea veniturilor salariale.

Federația „Solidaritatea Sanitară” va organiza ,luni,timp de două ore, o greva clasica de avertisment (pichetarea spitalelor cu oamenii veniți de acasă, echipați în ținutele de protest, și greva japoneză din partea salariaților aflați la serviciu) ca formă de protest pentru susținerea revendicărilor organizației așa cum au fost formulate, concomitent cu greva de avertisment anunțată de Federația Sanitas.




 


Etichete: avertisment |  Greva |  sanitar |  sistemul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU