MONDEN
Curs valutar:
4.6495
4.0769
11 decembrie 2018 Ultimul update: 08:36


09 [IUL 18] ACTUALITATE Buzau
Luni, 09 iulie 2018

Grav accident la locul de munca

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1629 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Acum puțin timp – grav accident la hala unei uzine. Trei muncitori au ajuns la spital cu arsuri.

O întâmplare nefericită a avut loc astăzi la hala unei uzine de prelucrare a pulberilor metalice. Trei muncitori au ajuns la spital după ce stropii proveniți în urma unei reacții chimice desfășurată într-o cuvă de metal le-au aprins hainele. Doi dintre aceștia au suferit arsuri de gradul III, unul dintre ei pe 30% din suprafața corpului, celălalt pe 10%.  Cei doi muncitori sunt monitorizați. Momentan nu este necesar transferul lor la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri Fundeni din București. Cel de-al treilea pacient urmează să fie externat.

  „Trei pacienți au fost aduși în jurul prânzului. Starea lor generală era bună, erau echilibrați hemodinamic. Doi pacienți prezentau arsuri pe o suprafață nu foarte mare, dar totuși destul de profunde, fiind provocate de contactul cu oțelul incandescent. Unul dintre acești doi pacienți avea arsuri undeva la 10% din suprafața corpului, de gradul III și celălalt, undeva la 30%. Din această suprafață, o mică parte era produsă prin contactul direct cu oțelul incandescent, restul fiind provocat de arsuri prin contact cu flacăra de la hainele care s-au aprins. Cel mai puțin afectat dintre cei trei avea arsuri minime de gradul III la nivelul cotului și antebrațului, iar ceilalți doi prezentau arsuri la nivelul palmelor, genunchilor, iar restul arsurilor fiind prin contact cu flacăra de la haine și suflul acela de aer cald. În acest moment nu se impune transferul la Fundeni. Ne-au sunat de la Minister și ne-au spus că medicul care se ocupă de caz va lua legătura cu managerul de la Floreasca.”, a declarat pentru buzaumedia.ro doctorul Adrian Zoican, șeful UPU.

Ancheta privind incidentul este în desfășurare, conducerea ITM Buzău așteptând rezultatul de la Parchetul și Serviciul de Medicină Legală. Reprezentanții uzinei au semnalat imediat incidentul Poliției și Inspectoratului Teritorial de Muncă. Până la sabilirea condițiilor în care s-a produs incidentul, acesta va fi considerat accident de muncă.

Așteptăm concluziile organelor abilitate în cercetarea evenimentului. Acesta este un accident de muncă, însă în funcție de starea de sănătate a celui de-al treilea accidentat, adică dacă acesta va fi spitalizat, atunci poate fi considerat accident colectiv de muncă. În cazul în care acesta nu este spitalizat, atunci considerat doar accident de muncă.”, a adăugat,pentru aceasi publicatie, Gabriel Gheorghe, șeful ITM Buzău.Etichete: accident |  locul |  munca
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

07 dec 2018 [08:33]  ACTUALITATE BUZAU

Cînd vor fi închise focarele de pestă africană

377 vizualizari Citeste tot
06 dec 2018 [10:27]  MONDEN BUZAU

Asta e culoarea anului 2019!

454 vizualizari Citeste tot
05 dec 2018 [17:08]  SPORT BUZAU

Show-ul micilor fotbalişti, gata de start!

782 vizualizari Citeste tot
05 dec 2018 [10:30]  MONDEN BUZAU

Doiniţa Ioniţă cere ajutorul susţinătorilor

522 vizualizari Citeste tot
05 dec 2018 [07:39]  ACTUALITATE BUZAU

Medic cu origini buzoiene,flagrant pentru mita

808 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU