16 [IUL 19] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 16 iulie 2019

FOTO: S-a montat! Avion în intersecție VIDEO

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1620 vizualizari 0 comentarii


Avionul folosit zeci de ani la școlirea piloților români, la Școala de Aplicație pentru Aviație de la Boboc, poate fi admirat, de marți,  în rondul din zona comercială a Buzăului.
Aeronava, cosmetizată, a fost amplasată în noaptea de luni spre marți în sensul giratoriu din zona comercială a bulevardului Unirii, la ieșire spre Mărăcineni. Avionul militar a fost scos din Baza Aeriană de la Boboc şi adus pe un trailer, după care a fost montat pe un soclu. Este vorba despre un avion militar, de tip L 39 Albatros, folosit pentru școlirea piloților români din 1981 până în 2007. Montarea aparatului de zbor în punctul zero al Buzăului vine ca o recunoaștere a orașului ca fiind unul al aviatorilor și parașutiștilor.
”În această noapte a fost amplasat avionul L-39 Albatros în sensul giratoriu din zona comercială. În aceste zile se execută lucrările de reamenajare a întregului rond, va avea iluminat ornamental astfel încât toți buzoienii să se bucure de acest monument ce consfințeste tradiția aviației și parașutismului la nivelul municipiului Buzău”, a declarat viceprimarul Buzăului, Ionuț Apostu.  
Inaugurarea monumentului dedicat aviatorilor și parașutiștilor va avea loc vineri, 19 iulie, atunci când sunt așteptate la Buzău înalte oficialități ale statului și din domeniul militar.
” Acesta constituie monumentul aviației și parașutismului românesc, monument ce va fi inaugurat vineri, în cadrul unei ceremonii oficiale la care sunt așteptați oaspeți de seamă, atât din structura statului român, pentru că vorbim de prezența președintelui Camerei Deputaților, cât și a reprezentanților Ministerului Apărării Naționale, șeful Statului Major și șeful Statului Major al Aviației Române”, a adăugat Apostu.
Aviatorii militari români sărbătoresc pe 20 iulie, sub patronajul ocrotitorului lor, Sfântul Prooroc Ilie, Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene. Cu acest prilej, toate unităţile din subordinea Statului Major al Forţelor Aeriene vor desfăşura activități specifice tradiţiei militare. Inaugurarea de la Buzău va avea loc în același context.

Etichete: aviatori  |  Buzau |  Ionut Apostu |  paraustisti |  rond |  avion
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU