17 [DEC 15] ACTUALITATE Buzau
Joi, 17 decembrie 2015

Fost şef al AJOFM, în conflict de interese penal

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 1457 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Agenția Națională de Integritate a constatat existenta indiciilor cu privire la posibila încălcare a regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către FUMU ADRIAN, fost director executiv în cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău (AJOFM), în perioada 01 noiembrie 2011 — 15 februarie 2013.
În perioada exercitării funcției de director executiv, FUMU ADRIAN a fost responsabilul legal în cadrul proiectelor POSDRU/96/6.2/S/58682, cu titlul 'ACCES — PARTENERIAT PENTRU INTEGRARE SOCIALĂ', încheiat între Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AM-POSDRU) în calitate de autoritate contractantă, și AJOFM Buzău, în calitate de beneficiar, și POSDRU/100/5.1/G/76457, 'CONFORMED — CONsiliere, FORmare, MEDiere — servicii integrate', încheiat între AM-POSDRU, în calitate de autoritate contractantă și AJOFM Buzău, în calitate de beneficiar de finanțare nerambursabilă.
AJOFM Buzău a desfășurat activitățile celor două proiecte având ca partener principal pe S.C. MANAGER CONSULT S.R.L. (societate comercială cu care persoana evaluată s-a aflat în raporturi de muncă în perioada 02 decembrie 2010 — 01 noiembrie 2011).
Prin intermediul cererilor de rambursare aferente celor două proiecte, FUMU ADRIAN a avizat, depus și solicitat la plată decontarea sumei de 2.151.521,72 Lei, sumă ce reprezintă cheltuieli declarate eligibile pe baza documentelor justificative depuse de către fiecare partener al proiectelor, printre care și S.C. MANAGER CONSULT S.R.L. (operator economic care l-a retribuit pe FUMU ADRIAN pentru activitățile desfășurate în cadrul proiectelor, în baza contractelor individuale de muncă încheiate cu acesta).
Prin depunerea acestor înscrisuri la Organismul Intermediar Regional POSDRU și, ulterior, prin decontarea cheltuielilor  declarate eligibile, în urma rambursării de către AM-POSDRU, FUMU ADRIAN a îndeplinit un act prin care a realizat un folos material direct către S.C. MANAGER CONSULT S.R.L.
Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către FUMU ADRIAN a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României, potrivit căruia 'Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică'.
Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare. FUMU ADRIAN nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.
Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.Etichete: AJOFM |  conflict |  interese |  penal
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU