02 [MAR 18] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 02 martie 2018

Formație incompletă! 'Inimile neînfricate' au ajuns acasă

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
0 voturi 1798 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro
Formație incompletă!

După 6 luni petrecute departe de cei dragi și de țară, timp în care au avut parte de o mulțime de misiuni dificile, "Inimile neînfricate" au revenit acasă. Batalionul 280 Infanterie Protecția Forței, format din militari din Buzău, Vrancea, Bacău, Brăila și alte județe din regiune, au predat ștafeta și au fost aduși, zilele acestea, cu aeronave militare, la București.

Pentru militari, jumătatea de an petrecută în teatrul de operații nu a reprezentat numai succes, ci și durere. Pentru unul dintre camarazii lor, buzoianul Mădălin Stoica, Afganistanul a fost ultima sa misiune pe pămînt. Militarul din Buzău și-a pierdut viața după ce un vehicul capcană a explodat chiar lîngă blindatul în care se afla, alături de caporalul Toma și de un alt militar din Brăila. Cu toții au fost răniți, însă Mădălin Stoica nu a mai putut fi salvat. Incidentul de atunci și moartea camaradului lor a lăsat o rană adîncă în sufletele tuturor celor plecați în teatrul de operații.  

Caporalul Ionel Toma, rănit în aceeași explozie, a revenit în teatrul de operații, să-și încheie misiunea întreruptă pe 15 septembrie. Curajul de a reveni în zona de conflict, ambiția și perseverența au fost răsplătite cu aplauze, de camarazi, la finalul misiunii.

Emoționant a fost și faptul că fotografia lui Mădălin Stoica a rămas pe o masă amenajată în sala de mese a bazei din Afganistan. Este un loc simbolic amenajat în memoria ultimilor doi eroi căzuți la datorie în acest teatru de operații.

Fiecare dintre elementele acestui spațiu simbolizează ceva. Este vorba despre masa celui care lipsește. Pe scaunul gol trebuia să fie așezat cel care și-a dat viața pentru țară, paharul și cana sunt întoarse pentru că nu mai poate bea din ele, lămîia înseamnă sfîrșitul tragic al celui care nu mai este printre noi, sarea simbolizează lacrimile celor apropiați, iar lumînarea este pentru a-i lumina calea spre armata din ceruri. Fața de masă roșie este simbolul dragostei pentru țară. 


Etichete: acasă |  ajuns |  Formație |  incompletă |  Inimile |  neînfricate
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

11 oct 2018 [10:22]  ACTUALITATE BUZAU

Încep lucrările de refacere a DN 10

422 vizualizari Citeste tot
11 oct 2018 [08:23]  PUBLICITATE BUZAU

(P) DISPOZIŢIE Nr. 268 privind convocarea Consiliului Judeţean Buzău în şedinţă extraordinară

ROMÂNIA CONSILIUL JUDEŢEAN BUZĂU[...]
368 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU