10 [OCT 19] ACTUALITATE Buzau
Joi, 10 octombrie 2019

Firma din Turda, care distribuia cornuri la Buzău, închisă de OPC

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 2774 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Firma din Turda, care trimitea cornuri mucegăite în școlile din județul Buzău și care în final a renunțat la contractul încheiat cu Consiliul Județean Buzău , a fost închisă de către Oficiul pentru Protecția Consumatorului. Informația a fost furnizată la Medika Tv de președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, Horia Constantinescu.
Prezent miercuri seară  în platourile Medika Tv, în cadrul emisiunii Medika Special moderată de Doru Gheorghiade, președintele ANPC, Horia Constantinescu, a dezvăluit că în urma informațiilor apărute în presă, în mai multe județe, părivind produsele de o calitate îndoielnică primite de elevi la școală, a urmat un val de controale. Producătorii de cornuri și biscuiți care au câștigat licitațiile din cadrul programului guvernamental Laptele și Cornul, au fost verificați de comisarii OPC. Iar neregulile descoperite au fost multe și majore, așa că au fost luate decizii drastice. De pildă, la firma din Turda, care trimitea cornuri în școlile din Buzău dar și din alte județe, au fost găsite deficiențe legate de modul de depozitare dar și de etichetare a produselor. Comisarii OPC Cluj au descoperit că reprezentanții firmai din Turda treceau pe ambalaje un termen de valabilitate de 72 de ore deși perioada este de 48 de ore. În aceste condiții, până la remedierea deficiențelor, comisarii OPC au dispus sistarea producției. VIDEO AICI
    
Reamintim, societatea din Turda și o firmă din Galați au câștigat licitația de distribuire a produselor de panificație în unitățile de învățământ din Buzău. Numai că încă de la debutul anului școalr, cornurile și biscuiții furnizate au fost de o calitate îndoielnică. Cornurile împărțite copiilor erau expirate, ajungeau la copii cu întârziere ori nu ajungeau deloc. Motiv pentru care Consiliul Județean Buzău, organizatorul licitației, a notificat firmele din program și le-a cerut să trimită produse de calitate și la timp, altfel urmând să fie luate măsuri drastice, inclusiv rezilierea contractului. În final, firma din Turda a anunțat că renunță la contract.


 

Etichete: închisă |  Buzău |  cornuri |  distribuia |  Firma |  Turda
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU