09 [OCT 19] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 09 octombrie 2019

Firma din Turda care distribuia cornuri în Buzău s-a retras. Ce se întâmplă cu programul ”Cornul și laptele”

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2606 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Firma din Turda care distribuia elevilor din Buzău cornuri în cadrul programului Guvernamental Laptele și Cornul s-a retras din program. În urma numeroaselor nereguli descoperite, pornind de la cornuri mucegăite sau fără termen de valabilitate menționat pe ambalaj, sau cornuri distribuite în momentul în care elevii plecaseră deja de la școală, autoritățile județene buzoiene au notificat firmele care se ocupă de acest program și le-au cerut să ia măsuri pentru a respecta termenii din contracte. Președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, preciza săptămâna trecută că dacă lucrurile nu se îndreaptă, se poate ajunge la rezilierea contractului și găsirea altor soluții legale pentru ca elevii să primească în continuare lapte , corn și mere, în condiții decente și care să nu le pună sănătatea în pericol.
După o săptămână, firma din Turda care câștigase licitația și se angajase ca împreună cu o societate din Galați să distribuie cornurile în școlile din Buzău a admis că nu poate face față acestei situații și a decis să se retragă. Astfel, de acum, produsele de panificație care vor ajunge pe mesele școlarilor vor fi produse doar de societatea din Galați.
Reamintim, la Buzău anul acesta de livrarea cornurilor și biscuiților în școli se ocupă o asociere de două firme din Turda și Galați. Un control efectuat în școlile din Buzău în ultimele săptămâni a arătat că Programul ”lapte și corn” este departe de a se derula în condițiile legii și fără ca produsele să prezinte un pericol pentru miile de elevi din județ. Echipa din care au făcut parte inspectori școlari, de sănătate publică, sanitari veterinari și de la Protecția Consumatorului a controlat  14 unități de învățământ. În toate școlile controlate produsele ajungeau la copii cu întârziere  ori nu ajungeau deloc, erau transportate cu mașini improprii sau , mai grav, cornurile împărțite copiilor erau expirate. În urma acestui control, specialiștii au aplicat două amenzi în valoare de 10.000 de lei fiecare , pentru nereguli legate de modul în care se face transportul și etichetarea necorespunzătoare.Etichete: întâmplă |  Buzău |  Cornul |  cornuri |  distribuia |  Firma |  laptele |  programul |  retras |  Turda
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU