14 [AUG 19] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 14 august 2019

Filmul celui mai mare incendiu din ultimii ani de la Buzău

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
2 voturi 2413 vizualizari 0 comentarii

Foc, explozii și un nor de fum gros care a acoperit orașul și care s-a văzut de la zeci de kilometri distanță. Cel mai puternic incendiu produs în ultimii ani la Buzău a izbucnit marți seară la o societate de reciclare deșeuri feroase, situată la capătul străzii Transilvaniei, la ieșire din municipiu spre Vernești. Autoritățile au fost în alertă maximă, pompierii buzoieni au primit sprijinul colegilor din toată regiunea, 200 de persoane au fost evacuate, iar un pompier al unei societăți private a ajuns la spital intoxicat cu fum.                                                                                            

FILMUL INTERVENȚIEI 
Ora 18:00 S-a dat alarma. Un depozit de deșeuri și fier vechi ardea. 4 mașini de la ISU Buzău au fost mobilizate la locul incendiului. Pentru că focul era imens cu degajare mare de fum, un nor de fum dens fiind vizibil de la zeci de kilometri distanță, echipajele au fost suplimentate. Toți pompierii buzoieni au fost chemați de acasă pentru a face față incendiului de proporții. 

MĂSURI DE PROTECȚIE 
Zona a fost izolată, alimentarea cu gaze și electricitate a fost întreruptă, mașinile parcate în zonă au fost înlăturate;
200 de persoane au fost evacuate din locuințele situate în apropierea agentului economic. 
Având în vedere amploarea incendiului, populația Buzăului a fost anunțată prin RO ALERT să evite zona incendiului și să închidă ferestrele pentru a nu suferi din cauza fumului. 

MOMENTE CRITICE
Cele mai grele au fost primele 4 ore ale intervenției. În timpul incendiului zeci de butelii cu oxigen și acetilenă, folosite de muncitorii societății la tăierea fierului, au explodat. 90 de pompieri cu 18 autospeciale au luptat cu flăcările în ultimele ore. Cei de la Buzău au primit sprijinul colegilor din Vrancea, Brăila, Ialomița și București. În timpul misiunii de stingere a incendiului, un pompier voluntar, de la serviciul privat al unei societăți, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-a intoxicat cu fum și a suferit o fractură. 
La un moment dat, misiunea a fost îngreunată și de vântul care începuse să se întețească. Mai mult decât atât, în curtea societății nu există un hidrant, iar pompierii au fost nevoiți să facă naveta pentru a se alimenta cu apă.

PERICOL DEPĂȘIT 
Momentele critice au fost depășite în jurul orei 22, 30 când incendiul a fost considerat pus sub control, iar oamenii evacuați au fost lăsați să revină în locuințe. Pompierii lucrează, în continuare, la stingerea ultimelor focare. Cu ajutorul unui utilaj, pompierii verifică mormanele de resturi incendiate care încă fumegă și stropesc cu apă pentru a evita reizbucnirea incendiului. Flăcările au mistuit tot ce era pe o suprafață de circa 3000 de metri pătrați, unde erau depozitate material reciclabile, de la cauciucuri, hârtie până la plastic, dar și fier vechi, depozitat deasupra mormanelor. Deșeurile feroase nu ard, dar au îngreunat misiunea de stingere a focului. 

RĂSPUNSURI AȘTEPTATE AZI
Autoritățile vor demara o anchetă pentru a stabili cauza incendiului de proporții de seara trecută și pentru a dispune măsuri, dacă se impun.  Potrivit reprezentanților ISU Buzău, societatea la care s-a produs incendiul nu avea nevoie de autorizație emisă de pompieri. Dincolo de amploarea incendiului și pericolul existent, rămâne problema de mediu, care va trebui lămurită de comisarii de la Garda de  Mediu și de către cei de la Agenția pentru Protecția Mediului. Cu siguranță a fost o poluare după ce tone de deșeuri au ars ore întregi, degajând o cantitate imensă de fum dens și negru.
Nu în ultimul rand, este așteptat un răspuns privind cauza incendiului. Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

21 oct 2019 [09:21]  ACTUALITATE BUZAU

Ce se întâmplă cu focarele de pestă din județ

352 vizualizari Citeste tot
21 oct 2019 [08:16]  ACTUALITATE BUZAU

Cât mai durează vara din octombrie!

478 vizualizari Citeste tot
20 oct 2019 [09:49]  ACTUALITATE BUZAU

MedikaTV: Cum putem fi frumoase și la 70 de ani

565 vizualizari Citeste tot
Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU