22 [AUG 19] ACTUALITATE Buzau
Joi, 22 august 2019

Femeile de la oraș, mai expuse la meningita West Nile

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1932 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

O ultimă evaluare a autorităților de sănătate publică în privința evoluției îmbolnăvirilor generate de infecții cu virus West Nile arată că pericolul încă nu a trecut.

Virusul transmis de înțepătura de țânțar a făcut și la Buzău o victimă. O femeie de 64 de ani, din comuna Mihăilești, a murit la un spital din București după ce a contractat virusul și a ajuns cu simptome de meningită la Urgențe. Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică anunță că au fost înregistrate 11 cazuri de infecții cu West Nile, în actualul sezon cald. O incidenţă mai mare a infectării cu virusul West Nile a fost observată în cazul femeilor şi în mediul urban.


Specialiştii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, să poarte îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe repelente împotriva ţânţarilor și plase de protective la ferestre. Atoritățile locale trebuie să facă dezinsecții și să procedeze la desecarea bălţilor de apă formate în apropierea comunităților.Etichete: Buzau |  deces |  meningita |  West Nile
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

20 sep 2019 [09:08]  MONDEN BUZAU

Georgiana Lobonț lansează un nou imn al majorilor!

325 vizualizari Citeste tot
20 sep 2019 [08:29]  ACTUALITATE BUZAU

Cutremur de magnitudine 4 în zona Vrancea

245 vizualizari Citeste tot
19 sep 2019 [19:59]  ACTUALITATE BUZAU

Accident mortal pe Șoseaua Nordului

282 vizualizari Citeste tot
Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU