ACTUALITATE
Curs valutar:
4.7205
4.1484
26 iunie 2019 Ultimul update: 11:45
07 [OCT 18] ACTUALITATE Buzau
Duminică, 07 octombrie 2018

Fara emotii! Nu se taie nici un post din invatamintul buzoian

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
2 voturi 1600 vizualizari 0 comentarii

Un Ordin al Ministerului Educației, apărut peste noapte a pus pe jar învățământul. Ordinul, fără dată și fără număr de înregistrare, fără să fie publicat în Monitorul Oficial, dar pus în practică de inspectoratele școlare, prevede tăierea la nivel național a peste 4 mii de posturi. Este vorba despre norme didactice, dar și norme nedidactice. Deși o parte dintre posturi pot fi tăiate pentru că nu sunt ocupate, par sa existe suficient de mulți dascăli amenințați de șomaj.  


Cadrele didactice, mai ales din școlile mici, cu număr redus de elevi, se simt amenințate, pentru că ar fi primele vizate. Sindicaliștii sunt revoltați nu doar din cauză că ordinul a apărut de nicăieri, ci și pentru că nu ar fi  fost consultați înainte.
   

La  Buzău ordinul prevede o  reducere cu o sută de posturi, însă oficialii din învățământ spun ca nu exista nici o problemă. Șefii din Inspectoratul Școlar Judetean spun că scăderea s-a făcut ,deja, în mod natural, odată cu reducerea  numărului de clase.In acest context ,inspectorul şcolar general Florina Stoian aexplicat pentru Focus FM Regional :,,La nivelul judetului Buzau,fata de anul trecut,s-a diminuat numarul de posturicu 100.Deja,s-au diminuat incadrarile pe care scolile le-au transmis ,la noi,la ISJ,iar noi le-am aprobat si le-am introdus in sistem.Nu s-a taiat ci s-a diminuat natural,prin numarul de clase care este mai mic,si proportional,sunt si norme mai putine"

Mai mult decât atât, inspectorul general scolar ,Florina Stoian, este de părere că s-a creat o confuzie și că Buzăul nu va avea nicio problemă din cauza unui numar redus de cadre didactice sau personal auxiliar:,,Noi nu avem nici o probleme din acest punct de vedere.Nici sindicatele n-au inteles.Sindicatele au tras acest semnal de alarma,acuzind ca ar fi o problema si ca ar trebui sa dam afara 100 de persoane din retea.Nu se pune aceasta problema!"a mai declarat inspectorul scolar judetean ,Florina Stoian.


În ciuda asigurărilor venite dinspre inspectoratele școlare, sindicatele din învățămînt cer Ministerului să retragă ordinul, în caz contrar urmînd să se ajungă în instanță pentru suspendarea acestuia pe cale judecătorească.

 


Etichete: buzoian |  emotii |  invatamintul
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

24 iun 2019 [09:37]  MONDEN BUZAU

24 iunie: E zi mare la români!

248 vizualizari Citeste tot
24 iun 2019 [08:58]  MONDEN BUZAU

Buzoianul nostru, dublu campion balcanic

309 vizualizari Citeste tot
22 iun 2019 [10:28]  ACTUALITATE BUZAU

Pestă porcină la Cochirleanca

262 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU