05 [AUG 19] ACTUALITATE Buzau
Luni, 05 august 2019

Fără apă caldă în plină vară? Ce spune municipalitatea VIDEO

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 1654 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro


În plină vară, fără apă caldă. În această situație riscă să ajungă buzoienii încă racordați la sistemul centralizat de încălzire. Ecogen a anunțat că de la jumătatea acestei luni nu va mai livra agent termic. O veste care obligă Regia Autonomă Municipală să facă eforturi pentru a putea porni sistemul nou de furnizare a energiei termice.
Zilele trecute, oficialii Ecogen, producătorul de agent termic, au transmis autorităților locale și Regiei Autonome Municipale că din 17 august nu vor mai livra agent termic pentru a putea fi furnizată apă caldă buzoienilor. În aceste condiții, pentru a nu lăsa mii de familii fără apă caldă în plină vară, reprezentanții RAM se văd nevoiți să urgenteze demersurile în vederea pornirii noului sistem de furnizare a căldurii și apei calde.
” Am luat toate măsurile să avem continuitatea apei calde. Este un proiect complex. Se lucreaza zi si noapte la montarea cazanului, pentru ca la sfârșitul săptămânii viitoare, maxim pe 19 august. să putem furniza apă caldă la tot orașul să nu se simtă nici o sincopă. Dacă intră în funcțiune acel cazan plus cele două puncte termnice care funcționau  autonhom, din Micro 14 și Micro 3, asigurăm suficientă apă caldă pentru tot Buzăul. Suntem pe muchie de cuțit, e foarte complicat în câteva luni să poți furniza apa calda si căldura pentru  tot Buzăul”, a declarat luni primarul Buzăului, Constantin Toma.
Problema va fi rezolvată pentru această vară și pentru iarna viitoare, însă ce va fi de anul urmator rămâne o necunoscută. Autoritățile buzoiene continuă să vorbească despre situația extrem de grea în care a ajuns Regia Autonomă, cea care pe de o parte pierde sute de clienți în fiecare lună, iar pe de altă parte se confruntă cu datorii istorice si cu pierderi importante.
”Ram Buzău are peste 20 de milioane de euro datorii. 10 milioane pierderi financiare, pierderi de caldură pe timp de iarnă circa 40 la sută, pe timp de vară 70 la sută. Nu e gluma. Aceasta societate e intr-o situație mai mult decât precară. Trebuie să rezolvăm trecerea peste viitoare iarnă iar iarna celalată-2020 spre 2021- în situația în care nu se va mai plăti nici un leu subvenție până atunci cei care vor fi la Primărie după alegerile din iunie, trebuie să gândească ce va fi”,  a mai spus Toma.  


Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU