28 [SEP 18] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 28 septembrie 2018

Face-lifting pentru rondurile din Buzău

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
2 voturi 1642 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Culori noi împînzesc oraşul, iar asta se vede cu ochiul liber, mai ales în trafic, la intersecţiile cu rond din Buzău. Totul este rezultatul angajării unui arhitect peisagist la noi în oraş, iar conceptul nou propus de acesta este şi prietenos cu mediul. Grija faţă de mediu s-a văzut încă din primăvară, când lalelele care mai de care mai colorate au bucurat vizual buzoienii s-a continuat şi în vară cu iazul de lavandă, iar acum, cu scoarţa de copac. Ideea arhitectului peisagist s-a concre­tizat în ronduri decorate cu scoarţă de copac colorată, care ajută mediul. Ea este bio-degradărilă şi astfel ajută la răsărirea bulbilor primăvară.  
„Iată că peisagiștii au venit cu o idee nouă, este vorba de un concept relativ nou, aș spune eu, în peisagistica urbană. Este vorba de folosirea acelui mulci, de fapt acesta este un material bio-degradabil, rezultat din deșeuri din lemn, dar care este extrem de benefic atât pentru plante, cât și pentru sol. Ce înseamnă asta? În timpul verii, în perioadele foarte călduroase, acesta menține umiditatea în sol, totodată el nu permite dezvoltarea buruienilor care astfel sunt împiedicate să răsară în acele spații și un alt element important, el este biodegradabil.”, a declarat viceprimarul Buzăului, Ionuț Apostu.
Nu afectează plantele din primăvară
Cum toamna plantele nu se pot bucura de condițiile propice dezvoltării acestora, conceptul abordat de peisagiști este bine-venit și nici nu va afecta plantele de primăvară.
„Ați văzut că pe ronduri nu este numai scoarță pusă, ci sunt plantate și flori anuale și în curând vor trebui înlocuite cu covorul de toamnă. Ar trebui să găsim o soluție estetică pentru că nu puteam să facem pe rondurile pe care le-am amenajat, se află plantați bulbi, de narcise, de lalele, de tot felul de alte plante bulboase. Și a trebuit să le protejăm într-un anume fel pentru că nu puteam nici să gazonăm, nu puteam să lăsăm nici iarba să crească.”, a explicat arhitectul peisagist, Dan Simionoiu. Și acestea nu sunt singurele, urmând și alte zone din oraș să fie amenajate. „În afară de rondul de la bere și de la Dedeman, sunt amenajate toate rondurile. Dar nu numai rondurile au fost amenajate cu scoarță, este amenajată și Aleea Tribunal, și casetele din centru și casetele de pe Bălcescu, de la pomi, de la castani, sunt amenajate tot cu scoarță. Vor mai fi amenajate în continuare, tot cu scoarță, casetele de la castanii de pe Bălcescu, până aproape de zona de la Casa Albă, cred că aproape de parcul de la Prefectură.”, a mai spus Dan Simionoiu. Culorile frumos îmbinate atrag imediat atenția, impactul vizual este unul plăcut pentru trecători.
În total, aproximativ 1600 de metri pătrați au fost astfel amenajați pentru care s-au folosit circa 78 de metri cubi de scoarță, iar costul acestora a fost de 4 lei pe metrul pătratEtichete: Buzău |  lifting |  pentru |  rondurile
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

16 apr 2019 [09:14]  MONDEN BUZAU

Un an de la nuntă. Cum a sărbătorit Bianca

344 vizualizari Citeste tot
15 apr 2019 [16:24]  ACTUALITATE BUZAU

Situație limită la Casa de Pensii

690 vizualizari Citeste tot
14 apr 2019 [09:11]  POLITIC BUZAU

A.N.I., primul meci al primăverii, scor 1-1

788 vizualizari Citeste tot
12 apr 2019 [08:13]  ACTUALITATE BUZAU

Student la Arhitectură,găsit spânzurat

717 vizualizari Citeste tot
11 apr 2019 [09:05]  MONDEN BUZAU

Doinița și Costi Ionița au filmat clip nou

657 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU