04 [IUL 19] ACTUALITATE Buzau
Joi, 04 iulie 2019

Extinderea votului în Diaspora, adoptată de deputați. Ce aduce nou această lege

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 1137 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Românii aflați în afara granițelor țării vor avea la dispoziție, în noiembrie, la alegerile prezidențiale, trei zile în care să meargă la urne. Parlamentul a adoptat  proiectul de lege prin care votul în Diaspora pentru alegerile prezidenţiale este extins la trei zile, proiect inițiat, printre alții, de deputatul social democrat de Buzău, Sebastian Radu.
Odată modificată, legea dă posibilitatea alegătorilor din Diaspora să voteze pe parcursul a trei zile, începând de vineri de la ora 12:00. De asemenea, românii vor avea posibilitatea de a vota prin corespondență, fiind nevoie doar să se înregistreze prin înscrierea într-un formular online. Actul normativ prevede și extinderea termenului până la care se poate vota, până la ora 24,  în cazurile în care prezența la secțiile de votare impune acest lucru.
„La toate secțiile de vot, din țară și străinătate, la ora 21:00 se va evalua câte persoane așteaptă. Președintele biroului secției de votare va putea propune prelungirea perioadei pentru acești cetățeni, a precizat deputatul PSD de Buzău, Sebastian Radu, secretar al Comisiei permanente pentru comunitățile de români din afara granițelor țării .
De asemenea, parlamentarul a transmis că românii din Diaspora trebuie să se înregistreze on-line, să își anunțe intenția de a vota într-un anumit loc pentru ca statul român să poată organiza secții de votare, iar românii să nu mai întâmpine nicio problemă în exercitarea dreptului la vot.
Proiectul de Lege adoptat de Parlament va fi trimis Președintelui spre promulgare.Etichete: diaspora |  vot |  Sebastian Radu
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

21 oct 2019 [09:21]  ACTUALITATE BUZAU

Ce se întâmplă cu focarele de pestă din județ

355 vizualizari Citeste tot
21 oct 2019 [08:16]  ACTUALITATE BUZAU

Cât mai durează vara din octombrie!

481 vizualizari Citeste tot
20 oct 2019 [09:49]  ACTUALITATE BUZAU

MedikaTV: Cum putem fi frumoase și la 70 de ani

568 vizualizari Citeste tot
Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU