Curs valutar:
4.6550
3.9774
16 iulie 2018 Ultimul update: 18:08
31 [IUL 17] ACTUALITATE Buzau
Luni, 31 iulie 2017

De ce a căzut la vot proiectul înfiinţării SCM Gloria Buzău

Mihai Baltag alte articole de Mihai Baltag
0 voturi 1819 vizualizari 0 comentarii mihai.baltag@sansabuzoiana.ro

Proiectul înfiinţării Sport Club Municipal Gloria Buzău a picat la vot în şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal de joia trecută, după ce consilierii locali liberali, alături de cei ai PSRO (independentul Constantin Ionescu s-a abţinut) au votat împotrivă.

La finalul şedinţei, primarul Constantin Toma a anunţat că proiectul va fi repus pe ordinea de zi a unei viitoare şedinţe, de îndată sau extraordinare, nu înainte de a avea o discuţie cu preşedintele PNL Buzău, Cristi Romanescu, care este şi preşedinte al Federaţiei Române de Tenis de Masă. 

Între timp, Romanescu a explicat care au fost principalele motive care au stat la baza votului dat de colegii săi din Consiliul Local, în conferinţa de presă care a avut loc cu ocazia vizitei la Buzău a liderului PNL, Ludovic Orban. "Explicaţia este simplă. Unul din consilierii noştri a explicat foarte clar, noi avînd o discuţie în prealabil. Nu se putea să se înfiinţeze un club sportiv cu doar cîteva secţii, care nici măcar nu erau reprezentative pentru judeţul şi municipiul Buzău şi cred că a explicat foarte clar, luînd clasamentul pe medalii şi pe sporturi al anului 2016, primii 10 sportivi, acolo nu se regăsea o secţie de tenis de masă, în primul rînd, care a furnizat primul loc al clasamentului anului 2016. Mai mult, era acolo, tot de la tenis de masă, singurul sportiv care participase la JO de la Rio (n.r. Ovidiu Ionescu). Mai mult decît atît, nu se regăsea nici secţie de volei, avem şi tradiţie în volei, mai sînt şi alte sporturi la care avem tradiţie şi ele nici măcar nu erau trecute ca şi posibil finanţate de la bugetul local. Ceea ce este, din punctul meu de vedere, complet ilogic. Din partea celui care s-a ocupat de partea managerială nu am văzut nici măcar un proiect, cam ce şi-ar dori aceste persoane cu acest club să facă în perspectiva viitorilor ani cu sportul buzoian. Prin votul pe care l-am dat, le-am dat un timp de gîndire celor care doresc să înfiinţeze acest club, să nu discrimineze şi mai ales secţiile care au şi rezultate sportive, să fie trecute în viitoarea finanţare pe care CLM vrea şi doreşte să o facă. Nu este vina consilierilor de la PNL că ei nu s-au grăbit să facă public ceea ce vor să facă, au ţinut pînă în ultima clipă să se folosească de acest subterfugiu. Sporturi şi ramuri sportive care ar trebui finanţate nu sînt finanţate", a declarat Cristi Romanescu.

Marca Gloria Buzău este înregistrată la OSIM! Fără licitaţie nu se poate!

A surprins, în dezbaterile pe marginea proiectului noului club sportiv, din şedinţa CLM de joia trecută, punctul de vedere al consilierului PSD Sorin Lazăr. Directorul Oficiului Registrului Comerţului Buzău a spus că marca Gloria Buzău nu este înregistrată la OSIM, aşa că nu ar fi probleme ca noul club să se numească Gloria Buzău. În realitate, marca Gloria Buzău este înregistrată la OSIM şi este valabilă pînă în 2019! Un motiv în plus, dacă mai era cazul, pentru care noul club sportiv nu se poate numi şi Gloria Buzău, dacă Primăria nu participă la licitaţia pentru achiziţionarea mărcii, al cărei prim termen va avea loc mîine, la sediul lichidatorului judiciar al fostului club de fotbal, EVA CONT SPRL.Etichete: înfiinţării |  Buzău |  cazut |  EXPLICATII |  Gloria |  proiectul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

14 iul 2018 [17:51]  ACTUALITATE BUZAU

Infiorator!A murit zdrobit de roata remorcii

263 vizualizari Citeste tot
14 iul 2018 [09:55]  ACTUALITATE BUZAU

Masina rasturnata pe DN2-E85,doua victime

201 vizualizari Citeste tot
14 iul 2018 [09:35]  ACTUALITATE BUZAU

Militarii accidentati la Boboc sunt in stare buna

200 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU