12h 14' ACTUALITATE Buzau
Vineri, 04 octombrie 2019

EXCLUSIV: Rețea de traficanți de canabis, destructurată. Zeci de kg de droguri, capturate(update) VIDEO

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 3017 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro
UPDATE [12:14] 04 OCT 2019 ›
Inspectoratul Județean de Poliție Buză a remis un comunicat de presă referitor la rețeaua de traficanți de droguri din județul Buzău., despre care șansanews.ro a publicat informații în exclusivitate încă de la primele ore ale dimineții. Redăm mai jos comunicatul IPJ Buzău:

”În urma a 12 percheziții domiciliare și a unei operațiuni de prindere în flagrant delict efectuate de polițiștii de la combaterea criminalității organizate din Buzău, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 20 de kilograme de droguri de risc.

Ieri, 3 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – B.T. Buzău, au prins în flagrant delict un tânăr, de 23 de ani, din Buzău, în timp ce ar fi oferit un colet cu 8 kilograme de droguri de risc unui alt buzoian de 21 de ani.

Tinerii erau în atenţia poliţiştilor din luna martie a.c., când au fost demarate investigaţiile pentru documentarea activităţii infracţionale a unui grup de 10 persoane bănuite de constituire a unui grup infracţional organizat, deţinere de droguri de risc, trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de risc.

Din cercetările a reieșit că tânărul de 21 de ani, împreună cu un altul de 25 de ani, ar fi iniţiat contacte pe teritoriul unei ţări europene prin intermediul cărora ar fi achiziţionat în repetate rânduri droguri de risc, pe care, prin intermediul unor firme de curierat, le-ar fi trimis în România, ulterior fiind comercializate.

De asemenea, au fost efectuate 12 percheziţii domiciliare în locaţii frecventate de membrii grupării, din judeţul Buzău şi municipiul Bucureşti și au fost puse în executare 10 mandate de aducere. Totodată, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor două arme cu aer comprimat.
 
În urma administrării probatoriului, patru persoane au fost reținute, iar față de alte patru procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, deţinere de droguri de risc, trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de risc.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

În activități au fost angrenați și poliţişti de la brigăzile de combatere a criminalităţii organizate din Ploiești și Alba Iulia, precum și de jandarmi”, se arată în informarea IPJ.UPDATE [12:10] 04 OCT 2019 › Apar noi informații în legătură cu rețeaua de traficanți de droguri destructurată ieri la Buzău. Potrivit unor surse bine documnetate, ar fi vorba despre 4 tineri buzoieni reținuți dintr-o rețea care cuprinde 11 persoane și care acționa în România și Spania. Concret, capul rețelei, buzoian,  se afla în Peninsula Iberica și era ajutat de alți 2 concetățeni. Iar supefiantele ajungeau în România prin intermediul firmelor de curierat. Aceleași surse mai spun că bazele rețelei au fost puse în luna aprilie.


Trei buzoieni au intrat joi în vizorul anchetatorilor pentru trafic și consum de droguri. În urma unei acțiuni comune coordonată de procurorii DIICOT și polițiștii de la Crimă Organizată, au fost reținuți trei tineri dintr-o comună apropiată municipiului Buzău  și a fost confiscată o cantitate importantă de droguri.
Surse bine documentate susțin că ar fi vorba despre o captură de circa de 20 de kilograme de canabis.
Revenim cu detalii !


Etichete: canabis |  capturate |  destructurată |  droguri |  EXCLUSIV |  Rețea |  traficanți
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU