04 [FEB 20] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 04 februarie 2020

EXCLUSIV: Cinci buzoieni întorși din China, izolați la domiciliu, de teama coronavirusului

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 2194 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

 
Medicii epidemiologi din Direcția de Sănătate Publică Buzău au în monitorizare cinci persoane din județ, întoarse recent din  China, țară în care 400 de persoane au fost răpuse de coronavirus.
Cei cinci buzoieni care s-au aflat recent de pe teritoriul Chinei au vârste până în 45 de ani și s-au aflat zile bune pe teritoriul statului care se confruntă în prezent cu epidemia de coronavirus. Toți cei cinci buzoieni se simt bine, nu au simptome specifice infecției cu temutul virus, fiind izolați la propriul domiciliu, conform protocolului stabilit de Ministerul Sănătății.

”În județul Buzău, am primit cinci fișe de sosiri în aeroportul Otopeni ale unor persoane care au călătorit în China pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp. Vor fi monitorizați prin izolare voluntară la domiciliu timp de 14 zile. În acest timp, discut personal cu fiecare în parte, îi întreb dacă au febră, care le este starea generală, dacă tușesc sau au dificultăți de respirație. Ei sunt bine, nu au probleme de  sănătate, și ca stare de spirit sunt foarte bine și foarte receptivi la recomandările medicale”, a declarat marți pentru șansanews.ro și Focus Tv, medicul Carmen Scântei de la DSP Buzău.
Potrivit dr.Scântei, cei cinci buzoieni vor fi izolați la domiciliu și monitorizați timp de 14 zile din momentul în care au aterizat pe aeroportul Otopeni .
”Orice semn ar avea ne obligă la aplicarea procedurii stabilite și anume preluarea suspectului de la domiciliu și transportarea lui la Institutul Matei Matei Balș”. Ma mai spus Scântei.
Conform specialistului din cadrul DSP, cei cinci buzoieni nu au fost în provinciile care se confruntă cu circulația intense a coronavirusului, însă pentru a exclude orice risc ei se vor afla în monitorizare 14 zile, cât e perioada de incubație a virusului.
Potrivit presei din China, corovavirusul a ucis până acum peste 400  de persoane. In urma cu doar câteva zile, coronavirusul a fost declarat de Organizația Mondiala a Sănătății „o urgență de sănătate publică la nivel international”.

Detalii despre cei cinci buzoieni și starea lor de sănătate, după reîntoarcerea din China, puteți afla și la jurnalul Focus Tv, de marți de la ora 19.30.Etichete: întorși |  buzoieni |  China |  Cinci |  domiciliu |  EXCLUSIV |  izolați |  monitorizarea
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

17 feb 2020 [08:33]  ACTUALITATE BUZAU

WOW! Ce temperaturi sunt în februarie!

366 vizualizari Citeste tot
17 feb 2020 [08:12]  ACTUALITATE BUZAU

MedikaTV: Aliment miraculos in răceli

317 vizualizari Citeste tot
Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU