13h 55' ACTUALITATE Buzau
Vineri, 09 august 2019

EXCLUSIV Buzoianul trăsnit la Sarmisegetusa este șeful Poliției Locale

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 4064 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro
UPDATE [13:55] 09 AUG 2019 ›
Șeful Poliției Locale Buzău, Cornel Dumitrașcu, și partenera sa au fost transferați de la spitalul din Orăștie, unde au fost duși joi după producerea incidentului, la spitalul din Deva. Potrivit unor surse medicale, cei doi prezintă semne ale descărcării electrice la nivelul picioarelor. De altfel, după ce au fost loviți de fulger, cei doi buzoieni ar fi declarat că nu-și simt picioarele. Redăm mai jos declarația purtătorului de cuvânt al ISU Hunedoara, maior Anemona Doda, cu referire la incidentul în care au fost implicați șeful Poliției Locale Buzău și partenera sa, aflați în concediu de odihnă, când au fost loviți de fulger:  ”Un bărbat și-a pierdut viața iar două persoane din Pogoanele, județul Buzău, aflate în vizită la situl arheologic Sarmisegetusa Regia, au suferit traumatisme din cauza descărcărilor electrice produse în zonă, în timpul unei furtuni, în timp ce zona se afla sub incidența unui cod galben de vremea vrea. Pompierii militari ai Detașamentului Orăștie specializați în acordarea primului ajutor si un echipaj SAJ au acționat pentru salvarea victimelor. Cele două persoane din Buzău prezentau semne ale descărcării electrice și au primit îngrijiri medicale la fața locului după care au fost duse conștiente și cooperante la spitalul din Orăștie. Ulterior, au fost transferate la spitalul din Deva. Din păcate, pentru cea de-a treia persoană nu s-a mai putut face nimic pentru a-i fi salvată viața. Bărbatul făcea parte din dispozitivul de pază al sitului arheologic.”
Se pare că imediat după ce a început furtuna, în cursul zilei de joi, șeful Poliției Locale Buzău, Cornel Dumitrașcu și partenera sa s-au adăpostit  sub un copac înalt, în zona sitului arheologic Sarmisegetusa Regia, unde se aflau în calitate de turiști. Anchetatorii bănuiesc că fulgerul a lovit copacul și pe  bărbatul de 46 de ani, paznic al sitului, care de altfel a și decedat, iar curentul răspândit pe pământ i-a afectat apoi pe buzoieni, care au suferit leziuni la nivelul picioarelor. Buzoienii care au fost trăsniți joi la Sarmisegetusa, în județul Hunedoara, sunt șeful Poliției Locale Buzău, Cornel Dumitrașcu și prietena acestuia.  Cei doi se aflau în concediu de odihnă în județul Hunedoara  unde vizitau vestigiile dacice din situl Sarmisegetusa Regia când o furtună puternică însoțită de tunete și fulgere s-a abătut asupra zonei.

 La un moment dat, un trăsnet i-a lovit pe cei doi buzoieni dar și pe un paznic al sitului arheologic.

Șeful Poliției Locale, Cornel Dumitrașcu, și prietena sa au suferit arsuri pe corp și a fost nevoie să fie transportați la spitalul din Orăștie, unde se află și în prezent. Starea lor este stabilă, potrivit unor surse medicale. Cornel Dumitrașcu a devenit, acum câteva luni șef al Politiei Locale, în trecut el fiind ofițer de informații în SRI. El este fratele primarului din Pogoanele, Florin Dumitrașcu.

Deznodământul în cazul celei de-a treia persoane lovită de fulger a fost dramatic. Bărbatul care avea 46 de ani a  murit pe loc.

 Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU