17 [SEP 18] ACTUALITATE Buzau
Luni, 17 septembrie 2018

Evenimentul de lîngă Şcoala 5, mult sînge, ample controverse

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
1 vot 1717 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Evenimentul violent produs săptămîna trecută în apropierea Şcolii Generale Nr. 5, pe terasa unui bar de peste drum, continuă să suscite atenţia opiniei publice. Odată cu trecerea timpului, după ce scandalul s-a mai răcit, dar mai ales după momentul în care s-a anunţat că principalul suspect, Adrian Merişan, a fost plasat de procurorul de caz sub control judiciar, filmul conflictului prezentat opiniei publice prin mass-media a început să se modifice. Astfel, potrivit informaţiilor oficiale şi verificate accesate de reporterii Şansa Buzoiană, rezultă că scandalul are mai mulţi iniţiatori în afara lui Merişan.

Încă din capul locului trebuie spus că din imaginile captate de camerele de luat vederi aflate în preajma terasei rezultă că persoana ca a iniţiat conflictul este chiar victima, Leonard Glăvan, aflat acum sub supraveghere medicală după ce a primit 13 lovituri cu un obiect ascuţit. Iar totul a pornit de la nişte neînţelegeri ceva mai vechi între cei doi protagonişti, Merişan, respectiv Glăvan.

Neînţelegeri legate de vînzarea unor parfumuri de către Glăvan lui Merişan despre care acesta din urmă i-a reproşat primului c-ar fi fost contrafăcute. Apoi, mai este de precizat că răni nu a căpătat numai Glăvan, ci şi Adrian Merişan, doar că ultimul a avut mai puţine. Altminteri, potrivit buletinului medical eliberat de legiştii buzoieni de la Serviciul de Medicină Legală nici una dintre lovituri primite de Leonard Glăvan nu a fost de natura de a-i pune vreo clipă viaţa. De aici şi greutatea cu care procurorul a încadrat faptele şi, în consecinţă, măsura care poate părea blîndă, aceea de a-l pune pe Merişan doar sub control judiciar, după cum au dezvăluit surse de presa aflate deasupra oricăror suspiciuni c-ar avea idei preconcepute faţă de persoanele implicate în acest eveniment.

Merişan spune tot timpul că este nevinovat

În acest context este de precizat că Adrian Merişan a spus de prima dată că nu el este cel vinovat, iar dispariţia lui de la locul evenimentului în seara scandalului a fost explicată prin aceea că i-a fost teamă ca fiul şi nepotul său să nu devină şi ei victimele unor răzbunări din partea apropiaţilor lui Leonard Glăvan, e de neînţeles de ce Merişan după ce şi-a pus copilul şi nepotul la adăpost nu s-a prezentat direct la Poliţie şi s-a ascuns lăsîndu-i pe oamenii legii să-l caute o noapte întreagă.

Pe de altă parte, dacă lucrurile stau aşa cum au fost relatate mai sus, atunci de ce procurorul de caz nu a dispus măsura controlului judiciar şi asupra spitalizatului Laurenţiu Glăvan.
Una peste alta, un astfel de moment petrecut în plină stradă în centrul oraşului atît de mediatizat crează pe mai departe rumoare, stări de frustrare printre anchetatorii care au lucrat o noapte întreagă să-i prindă pe cei implicaţi şi care văd că măsurile luate sînt atît de ciudate. De aceea, o comunicare oficială pe acest subiect făcută de procurori e neapărat necesară.Etichete: ample |  controverse |  Evenimentul |  lîngă |  sînge |  Şcoala
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

ieri [19:31]  ACTUALITATE BUZAU

UPDATE.Părintele Milea a făcut infarct

530 vizualizari Citeste tot
19 mai 2019 [11:25]  ACTUALITATE BUZAU

De ce au ignorat victimele evenimentului aviatic de la Nehoiu pericolul de vreme rea

Polițiștii și procurorii au periat,la sfirsitul[...]
394 vizualizari Citeste tot
16 mai 2019 [10:05]  MONDEN BUZAU

La revedere, Eurovision!

554 vizualizari Citeste tot
15 mai 2019 [05:10]  ACTUALITATE BUZAU

A început Marea debranşare

1 1229 vizualizari Citeste tot
14 mai 2019 [09:27]  MONDEN BUZAU

Mihai Constantinescu, în moarte cerebrală

671 vizualizari Citeste tot
14 mai 2019 [08:51]  MONDEN BUZAU

28 mai: Mare concert PLĂIEȘII, la Buzău!

676 vizualizari Citeste tot
14 mai 2019 [08:18]  ACTUALITATE BUZAU

S-a spânzurat de podul de la Mărăcineni!

1315 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU