Curs valutar:
4.7345
4.2201
17 iulie 2019 Ultimul update: 16:30
13 [FEB 19] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 13 februarie 2019

Elevi buzoieni, supuşi unor experimente

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1439 vizualizari 0 comentarii

  Normele de aplicare a programului pilot care prevede o masă caldă pentru unii preşcolari şi elevi au  fost publicate în Monitorul Oficial. Însă, mai e drum lung până când elevii vor mânca la şcoală. Urmează licitaţiile, apoi achiziţiile, care ar putea să întârzie şi mai mult acest program atât de util în zonele sărace.  La nivelul întregii țări sunt 50 de unități de învățământ preuniversitar de stat incluse în programul pilot ”masa caldă la școală”. Printre acestea se află și Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” din Buzău unde învață circa 560 de elevi care provin din medii defavorizate. Deși, bugetul necesar  a fost trimis în teritoriu încă de la finele anului trecut, autoritățile nu au putut da asigura buna desfășurare a proiectului întrucât normele de aplicare nu erau publicate în Monitorul Oficial. Viceprimarul orașului Buzău, Ionuț Apostu, a menţionat că sumele au fost alocate municipiului pe data de 29 noiembrie, nemaiexistând timpul fizic pentru a demara acest proiect. 
Acum, când normele de aplicare a programului pilot au fost publicate în Monitorul Oficial, autoritățile așteaptă aprobarea bugetului național și abia după aceea vor putea da drumul la licitații. Cu alte cuvinte mai e cale lungă până ce copiii vor avea parte la școală de o masă caldă gratuită. Viceprimarul ora;ului, Ionuţ Apostu a declarat că imediat ce bugetul va fi aprobat, programul de achiziţii va fi demarat, întrucât sumele necesare acestuia déjà există în proiectul de buget.
Potrivit programului pilot, până la finele anului, preșcolarii și elevii din 50 de unități de învățământ ar trebui să primească o masă caldă la școală sau un pachet alimentar, în valoare de 10 de lei per beneficiar. Dreptul de a primi zilnic suportul alimentar îl au doar copiii prezenţi la activităţile didactice. Unităţile de învăţământ răspund, în mod direct, de asigurarea condiţiilor de primire, recepţie şi distribuţie a produselor alimentare.  La închiderea programului-pilot, la finalul anului 2019, în urma analizei realizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, pe baza rezultatelor obţinute şi interpretate lunar, la nivelul fiecărui inspectorat şcolar se va decide asupra oportunităţii extinderii acestui program la nivel naţional, respectiv asupra modalităţii de implementare. Etichete: buzoieni |  Elevi |  experimente |  supuşi
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU